![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam problem z dodaniem tabeli w phpMyAdmin.
Kolumna: Typ: Długość/Wartości*1: Domyślnie2: Metoda porównywania napisów: Atrybuty: Null: Indeks: AUTO_INCREMENT: Komentarze: Komentarze tabeli: Mechanizm składowania: Metoda porównywania napisów: Definicja partycji: Nie mam pojęcia jak to wypełnić . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 8.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam problem z dodaniem tabeli w phpMyAdmin. Kolumna: Typ: Długość/Wartości*1: Domyślnie2: Metoda porównywania napisów: Atrybuty: Null: Indeks: AUTO_INCREMENT: Komentarze: Komentarze tabeli: Mechanizm składowania: Metoda porównywania napisów: Definicja partycji: Nie mam pojęcia jak to wypełnić . Kolumna: Owoce, Warzywa, Uzytkownicy Typ: INT (dla liczb), VARCHAR/CHAR (dla stringow), DATE (dla daty) Długosc/Wartosc: dla typow tekstowych obowiazkowo (maksymalna ilosc ZNAKOW jaka moze miec string (powyzej ich bedzie ucinał)) Domyslnie: domyslnie jest 0, ale np. jak zalozmy tworzysz jakas gre i chcesz uzytkownikowi dac na start troche zlota to mozesz zmienic rekord 'zloto', domyslnie na '100' i po utworzeniu rekordu automatycznie wartosc jest na 100. Metoda Por Nap: proponuje utf8_general_ci Atrybuty:unsigned (dwa razy wiekszy zakres liczbowy, wzamian nie mozesz uzywac wartosci ujemnych) Auto_increment(automatycznie zwiekszy wartosc danego rekordu o jeden, przydatne w kluczach glownych Komentarze tabeli:na tej samej zasadzie co komentarze w skrypcie Mechanizm skladowania:MyISAM lub InnoDB |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dooobra...
łołkiej teraz mi powiedzcie jak mam to wypełnić jeżeli tworzę tabele do chata? ^^ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj pierwszy lepszy poradnik o MySQL i typach danych (czym np. jest VARCHAR), następnie zajmij się poznawaniem relacji - czym są, kiedy i po co je stosować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:19 |