![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tak wiem co mi powiecie. Rób shoutbox na mysql a nie na plikach txt ![]() ![]() Chodzi o to, że u niektórych użytkowników (co jest pewnie związne z internetem) wiadomość zapisywana jest kilka razy w pliku tekstowym. Ograniczenie nie stoi po stronie przeglądarki (js). Potrzebuję to zrobić w pliku php. W pliku zapisuję poprzez file_put_contents Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Błąd masz w linii 16
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj kod funkcji file_put_content
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to najpierw Ty się zastanów jakie masz możliwości.
Czy zapisujesz w ogóle datę dodania wpisu? Jak tak to w czym problem? Pobierasz dla danego usera datę i sprawdzasz czy minęło X sekund. Jeżeli nie zapisujesz daty w co wątpię to zostają sesje. Ale sposób praktycznie ten co wyżej tylko inne miejsce składowania daty. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po prostu myślałem, że jest jakaś prosta funkcja zapobiegająca powtórnemu zapisaniu do pliku. Ale skoro samemu pisać takie zabezpieczenie to ok
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 24 Dołączył: 21.10.2012 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zablokuj to na sesji nawet na te 3 sek. i żaden enter przypadkowy czy podwójne kliknięcie nie doda kolejnego wpisu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |