![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 18 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam klasę System którą wywołuję metodą statyczną ::start(). Klasa łączy się z bazą, ładuje klasy domyślne itd. I działa wszystko prawidłowo gdy wywołuję ją z głównego folderu np. index.php. Zdefiniowałem również akcje formularzy, które trzymam w folderze /include/action. I tutaj pojawia się problem, bo o ile mogę zrobić coś takiego:
to klasy, interfejsy nadal "ładowane" są z poziomu niższego folderu (/include/action) i wysypuje warningami. Jest to logiczne i całkowicie poprawne. Nie chciałbym jednak "includować" kolejno klas tak aby uruchomić System w tym folderze. Czy można w jakiś sposób wymusić include z wyższego folderu ? Jedyne pomysły jakie mam to umożliwić parameryzację startu() (może nawet uda się poprzez sprawdzenie "głębokości" w drzewie katalogu) lub utworzenie jakiejś abstrakcyjnej klasy Action i przekazywanie parametru action=nazwa_akcji poprzez $_GET; W jaki sposób realizujecie akcje formularzy w swoich projektach? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
include_path albo jakaś stała / zmienna ze zdefiniowaną ścieżką wykrytą na początku.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:03 |