![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam 3 tabele na przykład:
users_info ------------------ id|name|username|hobby|music i mam tutaj drugą tabele users_info_hobby -------------------- id|name_hb| i mam tutaj 3 tabele users_info_music ---------------------- id|name_mc| i chciałbym aby komputer wyświetlił mi z tabeli users_info name,surname,hobby(plus z tabeli users_info_hobby jeśli users_info_hobby.id=users_info.id czyli jeśli istnieje) ,music (plus z tabeli users_info_music jeśli users_info_music.id=users_info.id czyli jeśli istnieje) jak zrobić takie zapytanie? próbowałem tak: ale za dużo wyników mi podaje niestety Ten post edytował szypi1989 3.11.2012, 19:42:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałęm tak i jest wszystko ładnie,ale chodzi mi o to aby pokazał też wyniki ,których te id się nie łączą.rozumiesz?
bo pokazuje mi tylko te wyniki które się łączą,a jeśli w hb.id nie istnieje taki wyniki jak us.id to mi nie pokazuje tego wyniku,a ja bym chciał uzyskać wszystkie wyniki.
I tak samo łączy mi tylko wyniku w których us.id jst równy users_info_hobby ![]() dobra mam odpowiedz:
Ten post edytował szypi1989 4.11.2012, 09:24:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:44 |