![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 4 Dołączył: 14.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na mojej stronie wdarły się do tekstu spacje, i za cholerę nie wiem, gdzie one są.
Adres: http://aterium.pl Chodzi mi o spacje nad górnym panelem (szukaj, rejestracja, logowanie) Nie wiem, gdzie one mogą być. Czy ktoś wie, jak to zlokalizować?
Powód edycji: [Daiquiri]: Dodaję tag
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tymczasowe rozwiązanie: możesz dodać do css
ale nie wiem czy to będzie zgodne ze standardem, ponieważ nie optymalizuję kodu edit: nie mogę znaleźć źródła problemu ![]() Ten post edytował binprogrammer 3.11.2012, 13:57:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 4 Dołączył: 14.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tymczasowe rozwiązanie nie zadziała, ponieważ po wejściu do forum, wątku wszystko jest ok.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaraz za początkiem body a przed komentarzem html - w operze można live zmieniać źródło strony i zastosować zmiany...
swoją drogą mozilla dziwnie zinterpretowała źródło - w firebugu title i inne poleciały do body - ale suma sumarum to mozilla na opensuse mi się już sypie ;D // edit jednak spacje masz przed DOCTYPE ;p - zastosowanie zmian spowodowało tylko reinterpretację html... gdzies w php masz echo lub za późno zaczyna Ci się znacznik <?php być może w jakimś kontrolerze lub modelu... lub nie potrzebnie stosujesz domknięcia ?> w kontrolerze, modelu i za nim masz spację - widoki jeśli korzystasz z framworka są buforowane, a takie dodatkowe echo nie... Ten post edytował zegarek84 3.11.2012, 14:06:11 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie mogę tego znaleźć nigdzie.
Dodatkowo: jeśli jestem gościem, to odstęp jest tylko w indeksie jeśli jestem userem, to odstęp jest wszędzie Ten post edytował ratosluaf 3.11.2012, 14:14:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz to gdzieś na domyślnym routingu - prawdopodobnie kontroler Index, akcja Index (chyba, że ustawiłeś inną domyślną akcję - zresztą nie wiem z czego korzystasz) - idź tą drogą, sprawdź kontrolery, modele wywoływane w tych akcjach domyślnych czy znacznik otwierający <?php nie jest za późno, oraz na końcu tych plików usuń znaczniki domykające interpretację php czyli usuń ?> gdyż za nim możesz mieć spację... w tych plikach też kliknij crlt+f i poszukaj echo - jeśli gdzieś masz odkomentowane to zakomentuj lub usuń... w niektórych framworkach da się jeszcze czyścić bufor przed wyświetleniem widoku, być może to też podejdzie pod wyłączenie wyświetlania błędów...
// edit - to co pisałem, sprawdź przedewszystkim domyślny kontroler, akcję to tylko echo, wywoływane modele i to co mówiłem, w plikach nie widoków nie zamykaj interpretacji PHP Ten post edytował zegarek84 3.11.2012, 14:17:47 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Zupełnie ciebie nie zrozumiałem.
W index.php nie ma żadnego echo, po usunięciu '?>' nic się nie zmienia. |
|
|
![]()
|
|
ale wywołujesz inne klasy i albo korzystasz z jakiegoś framworka albo nie... i dalej albo ręcznie sam inkludujesz pliki z definicją innych klas albo masz autoloader - najprawdopodobniej spację masz na początku lub na końcu pliku z definicją jakiejś wywoływanej klasy po drodze...
// edit wszystko co masz przed <?php lub po ?> to tak jakbyś na tym wykonał echo.... Ten post edytował zegarek84 3.11.2012, 14:29:16 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Mam coś takiego:
Co tu jest nie tak? Ten post edytował Daiquiri 3.11.2012, 18:47:19
Powód edycji: [Daiquiri]: poprawiam tagi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego w 9 linijce zamknąłeś pojedynczym cudzysłowem a nie podwójnym od razu za znakiem nowej lini?
$contents = "<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN\"\"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd\">\n'.$contents; |
|
|
![]()
|
|
Błąd, poprawione. Nadal jest źle.
Nie wiem, gdzie tego szukać ![]() Ten post edytował ratosluaf 3.11.2012, 15:12:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Ratosluaf, następnym razem stosuj odpowiednie tagi do tematu i do prezentowania kodu (php)
|
|
|
![]()
|
|
@up: okej
@topic: Problem wywoływały 2 pluginy, może dlatego, że to był gdzieś ukryty malutki znaczek 'bom'? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:11 |