![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze zmianą animacji w nivo-slider3.1 który oparty jest na jquery-1.7.1.
Jak zmienić animacje z random na jedna konkretną np.: Czyste przejście z lewej do prawej. Zmieniałem w jquery.nivo.slider ale nie udało mi się zrobić aby był tylko 1 konkretny efekt:
Ten post edytował Joshio 2.11.2012, 15:18:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. A jak zamienisz w 4 linijce na np:
Wtedy wybierasz konkretny efekt z tablicy anims 2. Ewentualnie zmień tablicę efektów anims. Zostaw tylko ten, który Cię interesuje. Zmień:
Na np: PS: Chociaż, wg mnie, pierwsze rozwiązanie jest lepsze. Ten post edytował frantic09 2.11.2012, 15:29:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używałem tego co prawda, ale strzelam, że można skonfigurować settings.effect, bo nazwa wskazuje, że jest to gdzieś w ustawieniach.
![]() I ogólnie znalazłem też na szybkiego w dokumentacji ustawienie efektu dla konkretnego slajdu, ale jakby się zgłębić to pewnie o ustawieniu jednego efektu wszędzie - też można znaleźć w dokumentacji: http://nivo.dev7studios.com/support/advanc...ions-per-slide/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używałem tego co prawda, ale strzelam, że można skonfigurować settings.effect, bo nazwa wskazuje, że jest to gdzieś w ustawieniach. ![]() I ogólnie znalazłem też na szybkiego w dokumentacji ustawienie efektu dla konkretnego slajdu, ale jakby się zgłębić to pewnie o ustawieniu jednego efektu wszędzie - też można znaleźć w dokumentacji: http://nivo.dev7studios.com/support/advanc...ions-per-slide/ Zastosowałem sposób z toturiala ![]() 1. A jak zamienisz w 4 linijce na np: (...) Drugi sposób nie działa próbowałem zanim napisałem tu post ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:22 |