Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML] Dopasowanie strony do rozdzielczości
aiding

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Już ileś godzin męczę się z tematem. W internecie nic sensownego nie znalazłem. Problem polega na tym,
że mam zrobiony strasznie duży layout (w full HD szerokość 1920 na ileśtam). Nie ja go robiłem ale jak się domyślam ma być również super widoczny dla monitorów w fullhd

Problem polega na tym, że gdy tnę te obrazki, mam je w dużej rozdzielczości.

Jak zrobić by tło, oraz inne obrazki, które mam w odpowiednich divach jako tło zmniejszały się (skalowały się) wraz ze spadkiem rozdzielczości ekranu (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Innymi słowy aby strona dopasowywała się do rozdzielczości ekranu. Chodzi mi tutaj o automatyczne zastosowanie opcji ctrl +/- w zależności od rozdzielczości.

P.S Opcja width:100% niewiele tutaj działa.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Zajec

-----

Z width/height możesz się bawić, jeśli będziesz działał bezpośrednio na obrazkach (tagach img). Musiałbyś je jednak pozycjonować jakoś absolutnie, a content dawać nad nimi (z-index).

Tym czego naprawdę należałoby użyć jest background-size. Kwestia czy możesz olać IE8.
+Quote Post
webfreak

-----

e.g masz layout 1920:1080 i wsyzstkie obrazki ktore pasuja pod ta rozdzielczosc teraz wystarczy w css czy gdzie tam chcesz width:100% i height:100% i bedzie dzialac zrob wyslij linka i ci powiem
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:41