![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wyglada tresc błędu:
Kod fopen(/var/www\..\zamowienia.txt): failed to open stream: Permission denied in /var/www/przyjecie.php on line . Dodałem chmoda komendą: Kod sudo chmod sudo chmod -R 777 /var/www zrestartowałem apache'a, dalej bez zmian. Kliknąłem prawym na folder 'www' i zobaczyłem uprawnienia, i 'nazwa.uzytkownika' ma uprawnienia na zapis i tworzenie plików. Więc jestem w kropce. // Od wczoraj non-stop walczę z błędami, pomóżcie, bo gotów jestem przerzucić się na windę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak piszesz pod uniksa, to dlaczego katalogi separujesz za pomocą "\"? Uniksowy "/" działa w obu środowiskach.
2. co w fopen robi "\..\" - pomyłka? Twoje "/var/www\..\zamowienia.txt" rozwiązuje się do: "w katalogu /var mamy katalog www, w nim katalog .. a w nim plik zamówienia.txt". Informacyjnie: w katalogu "www" (i w każdym innym katalogu) wpis ".." kieruje do katalogu nadrzędnego, w związku z czym próbujesz otwierać "/var/zamowienia.txt". Masz takie plik i prawa do niego? 3. MYŚLEĆ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś Bogiem, uświadom to sobie sobie
![]() Tworzy plik .txt, niestety pusty. P.s. Bezmózgo przepisuję kod z książki, jak się okazuje jest wniej MNÓSTWO błędów. Ten post edytował shakafaza 29.10.2012, 21:29:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:20 |