![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Doł±czył: 19.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam na stronie formularz, wszystko w nim działa, zostaje przesłany do bazy problem pojawia się kiedy użytkownik poda znak '/' po jego podaniu oczywi¶cie pojawia się komunikat żeby użytkownik poprawił dane pole, nie rozpoznaje znaku. Po usunięciu fragmentu kodu:
else { $shipping_errors['first_name'] = 'Wpisz imię'; Formularz z znakiem '/'dociera do bazy danych ale pola w których pojawił się znak '/' s± puste. Jak by kto¶ mógł rzucić okiem na kod byłbym wdzięczny. Bo już nie wiem gdzie szukać przyczyny, cały dzień się z tym meczę. Inne znaki mi wczytuje: ',.#- PHP Version: 5.2.17 MySQL 5.1.65 Apache 2.2.22 na serwerze: magic_quotes_gpc = On
procedura:
Ten post edytował Endure 29.10.2012, 20:07:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 2 Doł±czył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na serwerze: magic_quotes_gpc = On tak w ogóle ta funkcja powinna być na off, nie powinno się jej używać -------------------- www.zapalara.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Doł±czył: 19.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem do administratora serewra żeby przestawił z on na off. I wtedy mam usun±ć fragmenty:
if (get_magic_quotes_gpc()) { $_POST['first_name'] = stripslashes($_POST['first_name']); A ma kto¶ jaki¶ pomysł na wczytywanie znaku: / ok już mi na off zmienili. usuwam te fragmenty. usun±łem, oraz dodałem // w : // Sprawdza pole adresu - ulica: if (preg_match ('/^[A-Z±ćęłń󶿼ˇĆĘŁŃӦݬ0-9 \',.#-//]{2,80}$/i', $_POST['address1'])) { $a1 = addslashes($_POST['address1']); } else { $shipping_errors['address1'] = 'Podaj nazwę™ ulicy!'; po wpisaniu w formularzu nazwy ulicy np: znaczkowa 4/43 wyskakuje error: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '/' Ten post edytował Endure 29.10.2012, 21:21:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:51 |