![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
pomimo, że nie jestem przedszkolakiem to mój problem do tej kategorii napewno należy. Mam mój główny katalog, w nim jest cała strona. W głównym katalogu jest htaccess z dwoma przekierowaniami, na podkatalog w ktorym sa podstrony, oraz na podkatalog _nowa, w którym jest nowa wersja strony. Nowa wersja strony strukturalnie jest kopią swojej starej. Więc również w katalogu _nowa jest htacces na przekierowanie na podkatalog w którym są podstrony. Przedstawie wam teraz 2 pliki: .htaccess: Kod RewriteEngine on RewriteRule (.*) /service/$1 #przekierowanie nowa wersje strony RewriteCond %{HTTP_HOST} nowa.przyklad.pl [NC] RewriteRule ^(.*)$ /_nowa/$1 [L] _nowa/.htaccess: Kod RewriteEngine on RewriteRule (.*) /service/$1 _nowa/service/.htaccess: Kod RewriteEngine on ... RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9-_]+)\.html?$ index.php?module=page&action=show&name=$1 [L] ... Jak wspomniałem wcześniej, jest to kopia strony, a pomimo tego nie działa mi link typu www.nowa.przyklad.pl/page/test.html natomiast www.nowa.przyklad.pl/zapowiedzi/ działa. Co robie nie tak? Oczywiście na tym przykładzie, strony na adresie www.przyklad.pl/* działają. Czy jest ktoś kto znalazł jakiś bardzo podstawowy błąd? p.s. pisząc 'nie działa' mam na myśli pojawienie się błędu 404. p.s.2 Doszedłem do tego, że scieżka www.nowa.przyklad.pl/page/test.html jest interpretowana tak, że page to katalog. Wychodzi na to, że htaccess w podfolderze(_nowa/service/.htaccess) jest niewidoczny, co jest dziwne. Ten post edytował matty7 28.10.2012, 23:47:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |