![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Pobieram rekordy z bazy i wklepuje je do tabelki na odpowiednim tle:
Mój problem polega na tym, że bgcolor nie winno się używać tylko background-color, lecz próbuje użyć stylu i za bardzo mi nie wychodzi. O ile opanowałem <style type="text/css"> i wiem jak go używać w tekście tak tutaj troszku lipa :-) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowczyk, naucz się z powyższego linku stosowania styli i poczytaj o klasach w CSS, zamieszczę przykładzik
http://www.w3schools.com/css/css_id_class.asp strona.php
css.css
powyższe 2 klasy zadziałają analogicznie TIP: Żeby nie konfliktować PHP i CSS i niepotrzebnie nie smarować backslashami w echo dawaj ' ' zamiast " " a w CSS " " Pozdrawiam, (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png) Ten post edytował fate 28.10.2012, 11:24:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Takie małe pytanie, dałeś znaczniki body ( to co widzimy w oknie przeglądarki ) ale nigdzie nie widzę tam znaczników <?php ?>, rozumiem, że one mają być wew. body.
Bo ok rekordy mi wyświetla, ale komórek wciąć nie koloruje :-) Poradziłem sobie, dziękuję :-) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja przeoczyłem podczas kopiowania, dobrze, że sobie poradziłeś (IMG:style_emoticons/default/goatee.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.w3schools.com/cssref/sel_nth-child.asp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:21 |