![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod:
przy probie tworzenia konta wyskakuje mi blad: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\register.php on line 86 linia 86 odpowiada jak widzicie za komunikat jezeli dane konto juz istnieje lecz moja baza danych jest obecnie pusta. Prosze o pomoc. Ten post edytował mejo33 27.10.2012, 23:10:30 -------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja mysql_num_rows() przyjmuje za argument wartość typu resource. Jeśli więc zapytanie się nie wykona poprawnie, tylko wyrzuci błąd (a tak musi być, skoro baza jest pusta, rozumiem, że nie istnieją m.in. tabele? W tym tabela konta?) to wyżej wymieniona funkcja otrzymuje jako argument wartość typu boolean (mianowicie false) i nie może policzyć wyników.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabele sa, pusta w sensie nie ma w niej zadnych rekordow/kont zalozonych.
Ten post edytował mejo33 27.10.2012, 23:15:14 -------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd o którym mówisz jednoznacznie wskazuje na błąd w zapytaniu (ponieważ nie zwraca wartości typu resource). Nie widzę też nigdzie żebyś łączył się z bazą danych? Chyba, że czegoś nie wkleiłeś tutaj? Jeśli połączenie zostało nawiązane, to sprawdź swoje zapytanie:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, polaczenie jest bo logowanie dziala.
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\register.php on line 86 SELECT * FROM konta WHERE login='543545' pobiera tez jak widac z formuarza login TEMAT DO ZAMKNIECIA, BLAD POPRAWIONY. DZIEKI b4rt3kk ZA POMOC. wyjasnienie: moj blad przy wykonywaniu zapytania zmienilem w tabeli nazwe z login na nr_tel i stad mielismy jasno mowiacy blad:) pozdrawiam i przepraszam za swoja glupote. -------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]()
|
|
EDIT.
A no to dobrze. Nie ma sprawy. ![]() Ten post edytował b4rt3kk 27.10.2012, 23:38:01 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:21 |