![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-pomorzanin- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
od kilku dni szukam rozwiązania pewnego problemu, a mianowicie: posiadam stronę błedu 404 na którą przekierowywane są błędy 404 a dalej na stronę główną, takie jak domena.pl/blednykod , domena.pl/blednykod.htm, domena.pl/blednykod.ht itd, nie dzialaja tylko przekierowania z błednych adresów postaci domena.pl/blednykod.html, czyli jesli adres konczy sie ".html" to pojawia się albo server error albo pusta strona. Po właczeniu wyświetlania błedów na serwerze wyskakuje komunikat Warning: Division by zero in /katalog/katalog/ftp/katalog/404.shtml on line 4 , który oznacza, że jest coś nie tak w pliku 404.shtml, którego pierwszych 6 linijek wygląda nasępująco <html> <?php header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: "/('url')); exit(); ?> Czy ktoś z Was domyśla się gdzie leży przyczyna? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-pomorzanin- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem co to znaczy i która linijka jest zła, ale nie wiem co w niej jest źle...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znak '/' serwer interpretuj Ci jako dzielenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-pomorzanin- |
![]()
|
Goście ![]() |
tego też się domyśliłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) i próbowałem zamienić "/" na url, otrzymywałem wtedy syntax error...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-pomorzanin- |
![]()
|
Goście ![]() |
bez "/" wywala syntax error...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-pomorzanin- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
bardzo dziękuję za pomoc, zrobiłem tak, żeby od razu na główną bez index.php przechodziło
$url = '/'; header ("Location: $url"); spokojnej lub szalonej nocy jak kto woli (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:08 |