![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem i niezbyt wiem jak go rozsądnie rozwiązać.
Piszę pewną większą aplikację, która będzie mieć automatyczną aktualizację w PHP (to jednak jest najmniej ważne). Mam pewien kod, który się nie przyda w niczym ale przybliżę jak to wszystko działa i czego oczekuję. Tak więc mam pętle "for", która wykonuję dosyć dużą ilość poleceń i chciał bym aby PHP zwracało mi na ekran aktualny postęp pętli. Oczywiście echo`wać mogę sobie długo i namiętnie a to i tak wyświetli się dopiero, gdy skrypt przestanie pracować. Jest jakiś sposób by pętla zwracała wynik po każdym wykonaniu, nie chcę rozwiązania tylko naprowadzenia na rozsądną drogę. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 8.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php to niemozliwe, jezeli zalezy Ci na takim pasku postepu musiałbys to wszystko przeniesc do ajaxa.
Ten post edytował tab 27.10.2012, 16:50:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem testowy plik z Twoim kodem, ale nadal dopiero po wykonaniu całej pętli wyświetla się zwrócona wartość zmiennej n. Na dodatek strasznie długo się to wykonuje i zżera dużo pamięci RAM co jest niezbyt optymalnym rozwiązaniem. Ma ktoś inną propozycję jak to rozwiązać bez używania AJAX`a? Ten post edytował kaktus283 29.10.2012, 18:30:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to Ci nie działało, to pewnie ze względu na ustawienia php. Sprawdź ten przykład:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli to Ci nie działało, to pewnie ze względu na ustawienia php. Sprawdź ten przykład:
Nadal wyrzuca dopiero, gdy kod zakończy się wykonywać ale rozwiązałem to troszkę w inny sposób, mianowicie zapisuje liczbę zmiennej z pętli do pliku 'update.txt' a w drugim pliku użyłem odświeżania co 500ms oraz elementu <progress> do pokazania paska postępu. W każdym bądź razie dzięki wielki za pomoc : ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:54 |