![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam następujacy kod :
Ukazujący : ![]() I jak widać po pierwsze, jeżeli ktoś nie wybrał Tytułu to chcę tą pustotę zamienić na np "Brak". Próbowałem kodem :
Ale nie idzie.. I w ID Grupy chcę zmienić ID na grupę. Czyli np. if (group_id = 1) {print = Moderator } ; Macie może jakieś pomysły, albo przynajmniej nakierowanie mnie jak to zrobić? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
= - przypisanie
== - porównianie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale nie mieszaj rzeczy...albo porównujesz coś do null albo negujesz... zdecyduj sie.
To po pierwsze. A po drugie to przecież tytuł masz w $row["title"] a ty do porównań bierzesz $title. NO kurcze.... no jak tam można bezmyślnie klepać kod?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
uff. Dzięki, działa.
I wybacz za moje błędy. Przygodę z PHP zacząłem wczoraj i jak widać - nadal robię pełno głupich błędów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
A mogłeś ją zaczynać i nawet 5 minut temu. Tu nie chodzi o wiedze czy jej brak, bo każdy był kiedyś na danym etapie, ale o myślenie. To jest niezależne od poziomu wiedzy. Też kiedyś zaczynałem ale jak coś miałem w zmiennej $x to działałem na zmiennej $x a nie ni z gruszki ni z pietruszki na zmiennej $y.
Skoro dopiero zaczynasz to zapoznaj się z tym tematem: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Jest tam wiele pożytecznych wskazówek które bardzo pomagają. Pierwszą i najważniejszą jest włączenie wyświetlania wszystkich błędów. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:37 |