![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam select w którym jest kilka opcji a dokladniej rang do przydzielenia:
1. Obecna ranga ------- 1. Ranga 1 2. Ranga 2 3. Ranga 3 Po wybraniu rangi z tego pola, w polu select nizej pojawiaja mi sie dwie opcje 1. Uprawnienia Domyślne rangi[NR wybranej rangi] 2. Uprawnienia Własne Jeżeli wybiore ustawienia własne to pojawia sie nizej lista checkboxów do wyboru uprawnien oraz obok pisze czy domyslne dla tej grupy [ ] Mozliwosc pisania postów (Domyślne dla Rangi[NR wybranej rangi]) [ ] itd... I wlasnie problem jest z polem "Uprawnienia Własne" poniewaz nie pokazuje mi dobrze zawartosci domyślnej dla rangi gdyz nie przeładowywuje mi tego. Więc po wyborze rangi powinno juz przeładować zawartosc diva który jest ukryty a ukazuje sie po wybraniu "Uprawnienia Wlasne". Ktoś moze podsunie mi jakis pomysł jak to moge powiązac razem ? Kodu wysyłania tych wartosci wlasciwie jeszcze nie mam gdyz nie wiem dokladnie jak to powiązac razem. Ten post edytował Hosiek 27.10.2012, 13:58:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz gdzieś to live
![]() ![]() ![]() ![]() Sorki za początek ale nie doczytałem do końca postu ;/ ![]() Ten post edytował Arcioch 27.10.2012, 14:00:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
///usunięte dane
Jeżeli teraz wybiore Wlasnie uprawnienia do załaduje sie dobrze, jednak jesli juz zmienia range to musi sie odświeżać i tutaj mam problem. Ten post edytował Hosiek 27.10.2012, 15:45:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mając Ci się pobierać wartość dla "Uprawnienia Własne" jak Ty ich nigdzie nie wysyłasz z php
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak mając Ci się pobierać wartość dla "Uprawnienia Własne" jak Ty ich nigdzie nie wysyłasz z php ![]() ![]() ![]() Tak, wlasnie w tym problem, nie znam sie zbytnio na ajaxie i nie wiem jak to moge wysłac Jesli dodam np echo $zmienna_wartosci = "nowe dane"; to tak zadziała ? Spróboje to zrobic jsonem, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. W pliku php oczywiscie moge sobie pobrac odpowiednie dane, tylko problem jest w tym zeby je odpowiednio wysłac bez przeladowania jak w tym przypadku zmienia zawartosc pola select. Ten post edytował Hosiek 27.10.2012, 14:25:40 |
|
|
![]()
|
|
Oki to robisz tak:
1. W onchange do id wybierz_range wysyałasz zapytanie do pliku php z id czy numerem rangi. 2. W pliku php generujesz zmienna z widokiem tych checkboxów czyli tak:
Tylko odpowiednie wartości dla rangi. 3. Wysłasz zmienna przez echo json. 4. Odbierasz gotowy widok checkboxów i podstawiasz go do ukrytego diva. Ten post edytował Arcioch 27.10.2012, 14:35:59 |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, Dzięki za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:51 |