![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Jeśli mam tabelę warzywa w bazie danych a w niej pola ( nazwa, opis ) chciałbym aby na stronie pojawiły mi się same nazwy ( zrobiłem to bez problemu ) ale też chciałbym aby po kliknięciu na nazwę wyskawiał mi opis bądź strona z opisem tego warzywa. Jak to można zrealizować? Pozdrawiam -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
-Albinos- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robisz podstronę w której dajesz echo i zapytanie do bazy select opis from warzywa where nazwa='nazwa warzywa';
Coś w teń deseń a żeby dynamicznie było to jakaś js pewnie trzeba ![]() //przypisz sobie opis do zmiennej zamiast kapusta wpisujesz nazwe warzywa jakie chcesz $opis_kapusta = mysql_query("SELECT opis FROM warzywa WHERE nazwa='kapusta'"); potem echo '$opis_kapusta'; Ten post edytował Albinos 27.10.2012, 13:19:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak, echo na pewno tylko na jakiej podstawie miałbym przekazać nazwę warzywa do drugiej podstrony :-)
//EDIT W sumie masz rację, dziękuję :-) Jeszcze jedno. A jakiś pomysł na to, że po kliknięciu w Nazwe warzywa otworzy mi się ta strona nowa, która zawiera przekazaną zmienną? :-) Ten post edytował Zielonkawy18 27.10.2012, 13:23:24 -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszej stronie:
czyli, że przekazujesz id warzywa do kolejnego linku. I na tej nowej stronie znów zapytanie, które wybierze opis danego warzywa.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Prawie, gra, ale cały czas na drugą stronę przekazują pustą wartość :-)
Ale ze mnie głupek, poradziłem sobie :-) -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 13:07 |