![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
![]() Ten post edytował rybosom 12.07.2006, 11:55:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyedytuj posta i wstaw kod miedzy [php]. Bedzie bardziej przejzysty i ktos napewno zauwazy blad.
Napisz jaki blad. Dostajesz jakis komunikat? Co nie dziala? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pousuwałem wszystkie "or die();", by dać się wypowiedzieć nt. błędu php i wszystko działa...
Źródło wyniku wykonywania skryptu: Cytat ¦rednie kursy walut nr <numer_tabeli>175/A/NBP/2004</numer_tabeli> co w przeglądarce daje:z dnia <data_publikacji>2004-09-07</data_publikacji> wg NBP (nazwa waluty, symbol, ¶redni kurs): <nazwa_waluty>dolar amerykański</nazwa_waluty> <b>( <kod_waluty>USD</kod_waluty> )</b>: <b> <kurs_sredni>3,6187</kurs_sredni> </b>; <nazwa_waluty>euro</nazwa_waluty> <B>( <kod_waluty>EUR</kod_waluty> )</B>: <B> <kurs_sredni>4,3790</kurs_sredni> </B>; <nazwa_waluty>dolar kanadyjski</nazwa_waluty> <B>( <kod_waluty>CAD</kod_waluty> )</B>: <B> <kurs_sredni>2,7878</kurs_sredni> </B>; <nazwa_waluty>funt szterling</nazwa_waluty> <B>( <kod_waluty>GBP</kod_waluty> )</B>: <B> <kurs_sredni>6,4497</kurs_sredni> </B>. Cytat Średnie kursy walut nr 175/A/NBP/2004 z dnia 2004-09-07 wg NBP (nazwa waluty, symbol, średni kurs): dolar amerykański ( USD ): 3,6187 ; euro ( EUR ): 4,3790 ; dolar kanadyjski ( CAD ): 2,7878 ; funt szterling ( GBP ): 6,4497 . UpDated: Napisałem własnyskrypcik do tego... Użytkowanie jest IMHO łatwiejsze... ![]() Wynik działania: Kod Array
( [tabela] => 175/A/NBP/2004 [data_publikacji] => 2004-09-07 [dolar amerykański] => Array ( [0] => 1 [1] => USD [2] => 3,6187 ) [...część walut wyciąłem...] [SDR (MFW)] => Array ( [0] => 1 [1] => ![]() [2] => 5,2656 ) ) -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BAKUS NAPISAŁ TAK:
Cytat <?php $data = implode('', file(\"http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html\")); eregi(\"<a href=\"xml/(.*)\.xml\">\", $data, $array); $data = implode('', file(\"http://www.nbp.pl/kursy/xml/\" . $array[1] . \".xml\")); $replace = array(\" \" => '', \"\r\n\" => '', \"<pozycja>\" => '', \"<nazwa_waluty>\" => '$kurs[\"', \"</nazwa_waluty>\" => '\"] = array(', \"<przelicznik>\" => '\"', \"</przelicznik>\" => '\", ', \"<kod_waluty>\" => '\"', \"</kod_waluty>\" => '\", ', \"<kurs_sredni>\" => '\"', \"</kurs_sredni>\" => '\"', \"</pozycja>\" => \");\n\", \"</tabela_kursow>\" => '', '<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-2\"?><tabela_kursow typ=\"A\"><numer_tabeli>' => '$kurs[\"tabela\"] = \"', '</numer_tabeli>' => '\";' . \"\n\", '<data_publikacji>' => '$kurs[\"data_publikacji\"] = \"', '</data_publikacji>' => '\";' . \"\n\"); $data = str_replace(array_keys($replace), array_values($replace), $data); eval($data); print_r($kurs); ?> Skrypcik działa elegancko ale ze względu na fakt że zupełnie się nie znam na tablicach... mam pytanie co w przypadku : http://www.nbp.pl/Kursy/KursyB.html bo to jest skrypt dla tabeli A starałem się go przerobić dodajądz <nazwa_kraj> ale nie hula kto wie jak to przerobić dla tabeli B ? Ten post edytował b2n 19.01.2005, 11:57:39 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bakus popelniles bardzo piekny skrypt!
dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 00:15 |