![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam trzy pliki, plik z danymi dane.txt:
plik wyszukiwarki wyszukiwarka.php:
oraz klasę do paginacji pagination.class.php (stonka: http://www.ipaste.org/Aaj ) Mój problem polega na tym, że wynik wyszukiwania wyświetla tylko pierwszą stronę, później "zapomina" o tym co ma być wyświetlone na kolejnych stronach. Próbowałem poradzić sobie przy pomocy $_SESSION oraz $_GET niestety nie wyszło mi. Najprawdopodobniej robiłem to źle. Jeśli ktoś miałby chwilkę to prosiłbym o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tu:
http://nospor.pl/formularz-i-stronicowanie...anie-stanu.html pokazałem jak należy to pamiętać w sesji lub w get -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że odkopuję, ale miałem chwilkę czasu i niestety przy pomocy sesji pokazuje mi tylko pierwszą stronę natomiast na kolejnych jest pustka. Metoda get dział wyśmienicie, jednak chciałbym wyniki prezentować przy pomocy sesji. Na początku daję:
później zmieniam:
na:
ale niestety działa to tak jak napisałem powyżej. Nie mam pomysłu. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaz cały kod a nie strzępek.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jest kod z sesją:
niestety działa tylko wynik z pierwszą stroną, na kolejnych już jest pustka. A tak wygląda działający kod z get:
|
|
|
![]()
|
|
W kodzie z sesją dane pobierasz tylko wówczas gdy jest POST.
W moim przykładzie z sesją wyraźnie jest pokazane, że gdy jest POST to dane do sesji są wkładane. Zaś z sesji pobierane są niezależnie od tego czy był POST czy nie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok dane są przekazywane:
ale jaki warunek i gdzie muszę dodać, żebym po przejściu na kolejną podstronę nie musiał dusić w przycisk "Szukaj", aby zobaczyć wyniki wyszukiwania? Przepraszam za chaos w kodzie, ale poprawię jak wszystko będzie mi działało. |
|
|
![]()
|
|
if(isset($_POST['wyszukiwarka']) && $_POST['wyszukiwarka']!=''){
Ciągle warunkiem na wyszukiwanie u ciebie są dane z POST..... przecież dane masz w sesji wiec to ma byc warunkiem wyszukiwania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |