![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Muszę stworzyć strukturę katalogową, w tym przypadku będzie to struktura drzewa, ponieważ jeden z katalogów jest głównym. Uproszczona struktura folderu wygląda następująco:
Katalog główny (o id równym 1) w polu nadrzedny_id ma NULL, katalogi znajdujące się w katalogu głównym to takie, które mają w nadrzedny_id = 1 itd analogicznie. Potrzebuję stworzyć html na podstawie tego, który będzie wyglądał następująco: W jaki sposób się do tego zabrać? Proszę o pomoc. -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 17 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz przykłady http://www.jstree.com/ (nested) jednak poczytaj o wydajnościach. W tym wypadku łatwo jest pobrać cześć drzewa z bazy 1 zapytaniem ale już dopisanie powoduje przepisywanie wielu rekordów.
-------------------- PDO nie gryzie....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kategorie to zmora programistów
![]() Ja bym proponował zrobić to co robię do dnia dzisiejszego - zapisać całe drzewo do pliku JSON i za pomocą JS wygenerować je już po stronie przeglądarki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem wystarczy pole id_rodzica. I zrobić te rekurencyjnie.
Przy założeniu, że jest to dwuwymiarowa tablica o postaci:
Ten post edytował b4rt3kk 26.10.2012, 01:28:33 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:32 |