![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić coś takiego, że jeśli ktoś wpisuje adres dostępny po zalogowaniu (a nie jest zalogowany) to po logowaniu przekieruje go na ten adres ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No wypadałoby ten adres zapamiętać, np. w sesji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko jak go pobrać ? Sprawdzałem po wpisaniu takiego adresu dostepnego dla zalogowanych na sztywno do paska adresu w funkcji kontrolera w init wywołuje, ale żaden nie wyświetla takiego adresu.
|
|
|
![]()
|
|
A czemu ty pobierasz REFERER? Przecież tobie potrzebny jest aktualny adres na który wchodzisz i na który własnie nie masz praw bo musisz byc zalogowany
|
|
|
![]()
|
|
nospor testuje więc pobieram różne rzeczy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
- Przykładowo jestem nie zalogowany i klikam link: www.mojastrona.pl/admin/artykul/11 - W efekcie zostaje przekierowany na strone logowania: www.mojastrona.pl - Po zalogwaniu zostaje domyślnie przeniesiony na zdefiniowaną stronę Chcę osiągnąć - Jeśli ktoś wpisze na sztywno adres albo kliknie linka to NIE ostaje domyślnie przeniesiony na zdefiniowaną stronę TYLKO po zalogowaniu przenosi go na tą stronę, którą wpisał w pasku lub była w linku |
|
|
![]()
|
|
Cytat Chcę osiągnąć Coś się motasz panie kolego...- Jeśli ktoś wpisze na sztywno adres albo kliknie linka to NIE ostaje domyślnie przeniesiony na zdefiniowaną stronę TYLKO po zalogowaniu przenosi go na tą stronę, którą wpisał w pasku lub była w linku Jak ktoś wstawi link do przeglądarki to zawsze wejdzie ci na tę stronę. I teraz: 1)Jak koleś nie jest zalogowany to zapamiętujesz ten właśnie adres 2) Przerzucasz go na stronę logowania 3) Koleś się loguje po czym automatycznie przerzucasz go na tę stronę, której adres w punkcie pierwszym zapamietałes w sesji |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 33 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w tej sytuacji jestem zwolennikiem przechowywania adresu w ukrytym polu formularza logowania.
Wyobraź sobie taką sytuację (może mieć miejsce jeśli adres jest zapamiętywany w sesji): 1) Gość wchodzi na podstronę, która jest dostępna tylko dla zalogowanych - adres jest zapamiętany w sesji i wyświetlasz formularz logowania. 2) Użytkownik nie loguje się, ale w drugiej karcie otwiera inna podstronę dla zalogowanych - tak jak wyżej zapamiętany jest adres i wyświetlony formularz logowania 3) Teraz po zalogowaniu zostanie przekierowany na stronę zapamiętaną ostatnio, nie ważne z której karty wysyła formularz. Ten post edytował droslaw 28.10.2012, 15:36:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:49 |