![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, czy znacie dobre generatory font face typu fontsquirrel które będą obsługiwać polskie znaki? W grę wchodzą również płatne generatory.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to od fonta zalezy, a nie od generatora...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od fonta zależy jakiego generatora użyć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje oko wygląda to tak, że generator ma do dyspozycji fonty. Każdy font ma właściwości - jedną z tych właściwości, którą Ty potrzebujesz jest właściwość "posiadania polskich znaków". I to zależy od fonta - w każdym generatorze dla danego fonta powinieneś dostać takie same rezultaty, wszak generator "sam" nie wygeneruje polskich ogonków i nie przypisze im kodów. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
No chyba że czegoś nie doczytałem w pierwszym poście... |
|
|
![]()
|
|
Polskie znaki są w ttf. Jak używam darmowych generatorów do formatu svg eot itd to tet znaki zanikają. Nie wliczając w to generatora squirrel, którego nie mogę użyć bo pluje o licencje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ten wątek ze StackOverflow coś pomoże?
http://stackoverflow.com/questions/5477521...t-font-squirrel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Hej, czy znacie dobre generatory font face typu fontsquirrel które będą obsługiwać polskie znaki? Ja nie mam z tym żadnych problemów. Polskich znaków nie ma wtedy, gdy projektant czcionki nie uwzględnił akcentów. Więc albo musisz poprosić autora czcionki o dorzucenie brakujących znaków, albo poszukać innej. Generator nie ma tu nic do tego, a FS działa idealnie, jeśli chodzi o polskie krzaczory. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:47 |