![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podczas pobierania z bazy danych u.created otrzymuję: Kod {"created":{"date":"2012-08-20 00:00:00","timezone_type":3,"timezone":"Europe\/Warsaw"}} czyli date, timezone_type, timezone, mi jest potrzebne tylko date. Jak się do tego dostać ? Dodaję za pomocą: "@Gedmo\Timestampable(on="update")" Odpadają wszelkie pomysły typu $date = date_z_sql->date... coś w tym stylu, bo raz będę potrzebował tego, a raz nie. EDIT:: Dodam jeszcze, że pobieram dane:
Ten post edytował Szymciosek 23.10.2012, 22:07:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wyglada na to ze zwraca ci to w postaci json(mam nadzieje ze nie powiedzialem glupoty (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ) wiec uzyj json_decode i pozniej pobierz sobie z tablicy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś czuję, że nie bardzo mogę, bo json na koniec zwracany jest do czegoś innego, a sam json, który zwracam wygląda:
w przypadku pobierania tylko created: Kod {"data":{"users":{"created":{"date":"2012-08-20 00:00:00","timezone_type":3,"timezone":"Europe\/Warsaw"}},"response":{"status":"success"}}} a już w przypadku np created oraz username: Kod {"data":{"users":{"created":{"date":"2012-08-20 00:00:00","timezone_type":3,"timezone":"Europe\/Warsaw"},"username":"username@xxx.pl"},"response":{"status":"success"}}} Więc trochę nie w tą stronę, problem ten jest spowodowany chyba timestampable i to chyba na nim trzeba się skupić, to jak odbiera dane z bazy. Gdzieś coś było wspomniane o jakimś hmm konwerterze, który podczas pobierania nie zwraca całej zawartości wiersza tylko po prostu pobiera co potrzeba i dopiero wtedy zwraca, ale teraz nie mogę niczego takiego znaleźć ;/ EDIT:: W sumie podczas var_dump($result) z bazy dostaję Kod array (size=1) 0 => array (size=1) 'created' => object(DateTime)[440] public 'date' => string '2012-08-20 00:00:00' (length=19) public 'timezone_type' => int 3 public 'timezone' => string 'Europe/Warsaw' (length=13) ale i tak nie wiem jak zrobić to automatycznie podczas wyboru pola created, ale żeby nie działało zawsze, bo nieraz wybiorę więcej niż tylko pole created i wtedy trzeba kombinować jak to pobrać dobrze z bazy. EDIT2:: Przy próbie var_dump($result[0]['created']->date); otrzymuję Kod Notice: Undefined property: DateTime::$date in
Ten post edytował Szymciosek 24.10.2012, 20:21:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego xdebug oznacza te właściwości jako publiczne ale publiczne nie są. Powinieneś skorzystać z funkcji format.
|
|
|
![]()
|
|
Format rozwiązuje ten problem, ale chyba muszę zastosować tutaj if.
i wtedy, gdy natrafi w wymaganych polach na created to dodawać z ->format(...), a gdy już to minie to dodawać resztę poza if albo else, jeszcze się zastanowię. Dziękuję (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:00 |