![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, czemu przy takim kodzie, gdy powiększam stronę: CTRL + "+"
Kod <!DOCTYPE html> <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link rel="stylesheet" href="html5reset-1.6.1.css" /> <style> body, html { width: 100%; min-height: 500px; background-color: #000000; } #menu_wrapper { position: absolute; width: 100%; height: 88px; bottom: 0; } #menu_background { width: 100%; height: 88px; background-color: #00ff00; } </style> </head> <body> <div id="menu_wrapper"> <div id="menu_background"></div> </div> </body> </html> Pasek na dole po pojawieniu się scrollera zaczyna uciekać do góry ? Wiem, że jest temu winny min-height, ale jak to naprawić, jak temu zaradzić żeby to zawsze było na dole ? Ten post edytował Szymciosek 23.10.2012, 15:25:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co chcesz zrobić? Aby ten zielony pasek był zawsze przyklejony do dołu przeglądarki? Wtedy zmieć pozycję z absolute na fixed i powinno grać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby dobrze, ale dalej źle...
chodzi o rozwiązanie takie, że ten scroller się nie pojawia w ogóle... tak u mnie jest ok i mogę powiększyć do max: Kod <!DOCTYPE html> <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link rel="stylesheet" href="html5reset-1.6.1.css" /> <style> body, html { width: 100%; height: 100%; background-color: #000000; } #menu_wrapper { position: fixed; width: 100%; height: 88px; bottom: 0; } #menu_background { width: 100%; height: 88px; background-color: #00ff00; } </style> </head> <body> <div id="menu_wrapper"> <div id="menu_background"></div> </div> </body> </html> Chodzi również o to żeby zrobić min-height w przypadku, gdy ktoś korzysta z niskiej rozdzielczości i ten pasek był na dole. Do tego oczywiście dochodzą dodatkowe elementy, które nie powinny się ukrywać. Pod tym paskiem, dlatego chciałem zastosować min-height żeby zawsze wszystko było na miejscu i ewentualnie jeśli zajdzie potrzeba, to włącza się scroller. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi Ci aby pasek na dole utrzymywał mniej więcej tą samą wysokość oraz aby nie pojawiał się scroll, to spróbuj coś takiego:
W pierwszej kolejności resetuj parametry domyślne (margin) oraz nadaj szacunkową wysokość menu w % . -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:32 |