![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dowiedziałem się, że najlepszą opcją na system logowania jest połączenie ciastek i sesji. Jest dużo opisów jak to zrobić, ale część z nich jest pisana przez osoby mające średnie pojęcie jak zabezpieczyć skrypt, sam też tego nie potrafię. Czy mógłbym prosić o jakiś dobyr (sprawdzony przez Was) poradnik, w którym znajdę opiś jak zrobić w miarę bezpieczny system logowania (zależy mi bardzo na tym, żeby nikt nie przejął sesji itp). Pozdrawiam i dziękuję ![]() Ten post edytował Watt 22.10.2012, 21:57:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.devshed.com/c/a/PHP/Creating-a-...n-Script-59941/
Czy sprawdzony - nie wiem, ale kod wygląda jak sieczka - może służyć jedynie jako podgląd, przykład. Poszukaj w sieci, wszystko co miałem do powiedzenia na ten temat zostało wspomniane w poprzednim temacie. W Internecie jest masa gotowych paneli logowania i systemów weryfikacji opublikowanych na zasadach open-source także wystarczy spojrzeć na jeden z nich, przeanalizować i wyciągnąć wnioski po czy zabrać się za swoje. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:21 |