![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujące pytanie mam plik tekstowy a w nim zapisane adresy e-mail newslettera w taki sposob:
mail1@localhost.pl mail2@localhost.pl mail3@localhost.pl mail4@localhost.pl mail5@localhost.pl itd.. czyli jeden pod drugim, mam plan zrobić pętle a w niej jakoś pobierać linijke z tego pliku i zwiekszac tą wartość z każdym obrotem pętli, czy to jest dobry pomysl? jezeli tak to jak pobrac taki adres e-mail do zmiennej ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fread linia po linii, albo file całość jako tablica po liniach podzielona.
Ten post edytował lobopol 22.10.2012, 19:44:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłanie maili, zwłaszcza na większa skalę, jak np. w newsletterze, gdzie czasem masz ich kilka tysięcy do wysłania w pętli to niezbyt dobry pomysł. Skorzystaj z jakiegoś gotowego systemu mass mailowego. Np. http://www.phplist.com/
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu porządkuj listę zapisanych maili w grupy po 100/1000 (zależnie od limitów usługodawcy - hosting), ustaw zadania cron na godziny nocne i niech się wysyła z odpowiednią częstotliwością
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:51 |