![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Współczesne smartfony są bezlitosne, jeśli chodzi o zużycie energii.
A nie ma się co łudzić, 500mA per port z huba wbudowanego w PC, to nie jest coś, czym można naładować baterię podczas, gdy jest aktywna mocożerna aplikacja. I teraz pytanie, czy podwędzenie zasilania bezpośrednio z linii +5V zasilacza do kabla USB dla smartfona czymś mu przeszkodzi? Linia +5V PSU zazwyczaj ma "trochę" większy zapas mocy niż 500mA z regulatorów napięcia płyty głównej, więc - teoretycznie - powinno być wszystko ok. Ale nie zaszkodzi zapytać. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Erix, w sieci można znaleźć ładowarki / stacje dokujące do smartów które podłączasz do pc tylko jako współdzielenia danych, a drugim kablem do gniazdka który zapewnia zasilanie. O ile nie przeszkadza Ci 2x kabel (jak popatrzysz jak to jest wykonane można zrobić rozdzielaczy i dać w 1) to jest to najlepsze wyjście.
Sam korzystałem swego czasu z stacji do htc hd właśnie z takim ficzerem i bardzo ładnie to działało. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wiem, że są takie stacje, ale żadną nie dysponuję i nie wiem, czy tam nie ma jeszcze czegoś dodatkowego z zasilaniem pomodzonego.
A mnie naprawdę usatysfakcjonuje możliwość zmontowania hybrydowego kabla, którym - teoretycznie ![]() Chcę po prostu nie podłączać wiązki zasilania z płyty głównej i zastąpić ją złodziejką z PSU. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:24 |