![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Dla OPTION nadaj wartosci czyli atrybut VALUE
2) <select id="rodzaj" name="rodzaj" onchange="if (this.value==2) alert('Jupi');"> I teraz za alert('Jupi'); wstaw sobie kod odpowiedzialny za pokaznie pola, które jest ukryte -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jesli chodzi o ukrywanie pola to chodzi o to ":
chyba namieszałem ![]() ![]() Ten post edytował shaolin33 22.10.2012, 12:22:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz to i pokombinuj jak zrobić z polem tekstowym:
Ten post edytował Mega_88 22.10.2012, 12:24:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Mega dla OPTION nie przypisuje się zdarzeń.... prawidłowy schemat działania przedstawiłem w poprzednim poście.
<option>gotówką w kasie Banku<value="1"></option> Co to jest? Zajrzyj proszę do pierwszego lepszego kursu HTML bo tam takie podstawy jak przypisać VALUE dla option masz wyjaśnione.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... Teraz działa Ten post edytował adibak20 22.10.2012, 12:45:12 |
|
|
![]()
|
|
val() dla SELECT zwraca zaznaczoną wartość i nie trzeba kombinować tak jak ty. Wystarczy:
Kod $("#rodzaj").change(function () { if( $(this).val() == "2" ) $("#topokaz").show("slow"); }); }); Poza tym mieszacie autorowi tym jQuery..... co było złego w czystym i prostym js co dostał odemnie na początku? No i przypominam nadal o VALUE dla OPTION. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ale napisałem tak aby widział z czego się to bierze, Za pomocą JQuery ja to robię zawsze ...
|
|
|
![]()
|
|
@Mega dla OPTION nie przypisuje się zdarzeń.... prawidłowy schemat działania przedstawiłem w poprzednim poście. <option>gotówką w kasie Banku<value="1"></option> Co to jest? Zajrzyj proszę do pierwszego lepszego kursu HTML bo tam takie podstawy jak przypisać VALUE dla option masz wyjaśnione.... witam, lekcje odrobione:") tylko nie chce zeby mi to wyskakiwalo tak jak teraz okienko jupi tylko zeby pojawilo sie normalne pole tekstowe po zaznaczeniu 2 opcji zaraz pod druga opcją miejsce na pisanie tekstu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat tylko nie chce zeby mi to wyskakiwalo tak jak teraz okienko jupi tylko zeby pojawilo sie normalne pole tekstowe po zaznaczeniu 2 opcji zaraz pod druga opcją miejsce na pisanie tekstu No przecież wiem.... dlatego ci napisałem byś ten alert zastąpił właściwym kodem....Nie wspomnę już o tym, że Twój problem w całości został rozwiązany parę postów wcześniej. Jeśli cię tamto rozwiązanie nie zadowala, to zamień alert jak ci pisałem, na kod, który pokazuje inputa, który jest ukryty - to jest kolejna praca domowa ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czy chodzi o ten kod?
ten mam przerobic tak ? tutaj akurat pojawia się pole tekstowe po kliknieciu w checkbox:) |
|
|
![]()
|
|
Tak, dokładnie. Zamiast alerta masz dać kod:
document.getElementById('id5').style.display = 'block'; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok tego oczekiwałem":_
tylko nie wiem gdzie zrobiłem błąd bo pole txt ktore sie pokazuje nie jest aktywne i nie moge nic w nie wpisac:( |
|
|
![]()
|
|
Wywal: disabled="disabled"
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dziękuje:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:08 |