![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
posiadam następujący formularz html
1.chciałbym aby dane z tego formularza wstawialy sie do tekstu, ktory bedzie rowniez w html 2. chciałbym równiez aby po zaznaczeniu checkboxow pojawiał sie kolejny wątek z tekstem dotyczacy zaznaczonych checboksow czy ktos moze mi pomoc ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) Do jakiego tekstu? Do pliku tekstowego? Do zmiennej z tekstem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ad1) Do jakiego tekstu? Do pliku tekstowego? Do zmiennej z tekstem? tekst będzie w na kolejnej stronie html, po wypełnieniu formularza bedzie przejście na kolejną stronę gdzie ukaże się wypełniony tekst danymi z formularza czyli mam jakis tekst i w brakujace miejsca chce zeby wstawialy sie np dane z formularza:) PS: przepraszam ze za ogolnie to wczesniej napisałem:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nadal nie kumam w czym masz problem... nie umiesz wyświetlić zmiennej z forma?
echo $_POST['nazwa_pola']; Połączyć tego z tekstem? echo 'Jakiś tekst'; echo $_POST['nazwa_pola']; echo 'Dalszy tekst'; To są podstawy które są opisane w dokumentacji. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jest jeszcze spoko, bardziej mam problem z:
przy zaznaczeniu checkboxa chce aby pojawił się cały blok tekstu zaznaczam checkbox ktory mi odkrywa kolejne dane do wypełnienia oraz ma w tekscie pojawis sie nowe meijsce na te dane ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat zaznaczam checkbox ktory mi odkrywa kolejne dane Po zaznaczeniu checkboxa odkrywasz kolejny blok z danymi (ktory jest ukryty) przy pomocy jsCytat oraz ma w tekscie pojawis sie nowe meijsce na te dane IF w php.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> js style display #lub
google -> js appendchild #lub google -> js innerHTML zależnie od tego co chcesz osiągnąć |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
if (zaznaczony checkbox) echo "DODATKOWY BLOK";
|
|
![]()
|
|
dzieki:)
Nadal nie kumam w czym masz problem... nie umiesz wyświetlić zmiennej z forma? echo $_POST['nazwa_pola']; Połączyć tego z tekstem? echo 'Jakiś tekst'; echo $_POST['nazwa_pola']; echo 'Dalszy tekst'; To są podstawy które są opisane w dokumentacji. jednak jakies problemy mam mam liste wyboru w jednym pliku:
po wcisnieciu zapisz dane i przejdz dalej chce zeby te dane mi wstawilo do tekstu ktory mam w kolejnym pliku 2 plik: tresc: Umowa kredytu - .... tu gdzie kropki chcialbym wstawic name="rodzaj_kredytu" tylko nie wiem czy dobrze korzystam z echo czy ktos moze mi to zademonstrować na przykładzie ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat tylko nie wiem czy dobrze korzystam z echo No to pokaż jak ty to robisz, a my ci poprawimy błędy.Jeśli chodzi o przykład to ci przecież go podałem. Nawet go zacytowałeś w poprzednim poście. Pokaż więc swój kod. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no właśnie mam z tym problem:
mam to wszystko robić na jeden stronie ? czy na dwóch odrębnych plikach ? jak jest łatwiej ? |
|
|
![]()
|
|
Ale co robić na dwóch plikach?
|
|
![]()
|
|
poradziłem sobie
![]() jeszcze jedno:) mam: chciałbym wyświetlić całość żeby wyświetlało mi dokładnie te dwa warianty i to co zaznaczyłem jak tutaj mam opisac zmienną ? $? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz wyswietlic oba warianty to se zrób:
echo '1'; echo '2'; ![]() Formularz wysyła wartosc tylko zaznaczonego radio i jest ona zapisana w $_POST['nazwa radio']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poradziłem sobie ![]() jeszcze jedno:) mam: chciałbym wyświetlić całość żeby wyświetlało mi dokładnie te dwa warianty i to co zaznaczyłem jak tutaj mam opisac zmienną ? $? ![]() ![]() Ale jak to dwa warianty? Radio jest po to żeby można było wybrać tylko jeden, jak chcesz żeby można było zaznaczyć więcej to użyj checkboxów. to z wyświetleniem powyższego jest problem? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Jesli za Tobie chodziło o tekst: "Wpłata na rachunek"
To poprostu od przesłanej wartosci wyświetlaj tekst1 albo tekst2 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chce aby sie wyswietlalo zarowno zaznaczone jak i niezananzaczone
razem z tymi polami w ktorych sie zaznacza:) ![]() zle to ująłem wczesniej:) |
|
|
![]()
|
|
echo 'Wpłata na rachunek';
echo 'Potrącenie z rachunku'; ... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale to tylko mi pokaze tekst
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:44 |