![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z dwoma zdaniami, ponieważ nie jestem pewny, czy ich konstrukcja jest poprawna. Cytat: 1. While I do think a separate wireless network adapter is better. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A jaką informację chcesz przekazać? Po while powinien być czas * continuous, powtarzanie operatora "do" działa jako emfaza. Do reszty się nie wypowiadam, angielskiego nauczyłem się głównie sam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
Cytat: 1. You can install a separate wireless network adapter in your computer and I think that it's might be better solutions. Teraz zdanie powinno być bardziej zrozumiałe, ale nadal nie jestem pewny, czy ma poprawną konstrukcję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
"To jest lepsza rozwiązania." - masz IT, tak więc to jest liczba pojedyncza.
Używasz dwóch orzeczeń w zdaniu - "it IS MIGHT" i "it IS WOULD" - zdecyduj się na jedno. Najbardziej pasowałoby mi tutaj "I think it's better solution". Samo think wyraża tutaj przypuszczenie, więc might be/would be nie jest do tego potrzebne. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:46 |