![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam do zrobienia coś w stylu systemu zarządzania pracownikami - możliwość wpisana różnych danych, edycja, dodawanie, usuwanie różnych parametrów. Dodatkowo mają być tworzone raporty, statystyki z wykonanych zadań. Do systemu może być logowany user i admin, z innymi prawami. Jak najlepiej zrealizować to zadanie- istnieje jakiś framework wspomagający pisanie tego typu aplikacji? Z góry dzięki za odpowiedź! Ten post edytował sfinksF 19.10.2012, 22:46:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przemyśl działanie aplikacji i rób swoje, innej metody nie widzę... no chyba że chcesz to komuś zlecić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
W sieci jest masa bibliotek, którymi możesz się podeprzeć, polecam również ZF do takich rozwiązań, ale nie wiem jak stoisz z poziomem znajomości PHP dlatego trudno mi to precyzyjnie określić. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź!
Szczerze mówiąc nie pisałem zbyt wiele w PHP, jakieś dwa lata temu robiłem nieduży projekt oparty na Symfony. Stąd też kieruję do Was pytanie, nie mam zbyt dużego doświadczenia w PHP, a nie chciałbym robić na około, czegoś co już jest. Spojrzę na Zenda, może to będzie właściwy wybór. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieco prostszym systemem, który można wykorzystać jest Codeigniter. Ma bardzo dobrą dokumentację i łatwo się w nim pisze kod. Do twojego systemu i umiejętności jak znalazł.
Zend to spora kobyła, dobry framework, ale jednak kobyła. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam Yii - http://www.yiiframework.com/ Po zaprojektowaniu bazy danych i podaniu w konfiguracji danych dostępowych do tej bazy, możesz sobie całego CRUD'a wygenerować automatycznie kilkoma kliknięciami. Wszystko z tego co opisałeś powyżej, oprócz raportów, będziesz miał zaimplementowane z automatu.
[edit] Demo: http://www.yiiframework.com/demos/blog/ -> login -> Manage Posts Ten post edytował sowiq 20.10.2012, 08:38:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 8 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Szukaj FW z klasami autoryzacji, ORM, DataGrid i ACL.
Jako że z czasem będziesz chciał dodawać zewnętrzne biblioteki do statystyk itd. szukaj w fw wspierających PSR-0. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam CodeIgnitera - ma fajną dokumentację, a screencasty na sieci są zarąbiste.
Natomiast Tobie, jeśli jeszcze coś pamiętasz z czasów, kiedy pisałeś w Symfony poleciłbym rozważenie także Symfony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:51 |