![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Mam problem z rozwiazaniem dwujęzyczności na stronie.
mam sobie funkcję:
Którą wywołuję:
pl.php czy en.php wyglada tak:
I w koncu przyklad kody w ktorym miał by sie pokazać tekst w zależności od zaincludowanego pliku:
Oczywiście nie wyświetla zmiennej $lang[1] w ogóle, kwestia czy to błąd gdzieś w kodzie czy problem z przekazaniem zmiennych miedzy funkcjami? Pomysły? To są fragmenty funkcji aby nie zaśmiecać postu. PS. dodam ze w sesji poprawnie rejestruje sie zmienna pobierana getem odpowiedzialna za includowanie pliku jezykowego. Ten post edytował sebian 15.10.2012, 23:06:00 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
manual -> zasięg zmiennych
I włącz wyświetlanie wszystkich błędów to zobaczysz to i owo |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Errory włączone
A mojego problemu nie załatwiłem poprzez zmienne globalne ale przez statyczne w klasach
Na które natrafiłem po twojej podpowiedzi w dziale przedszkole TUTAJ. Tak czy siak pomogłeś znowu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziek i do usłyszenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Obadaj pierw jak tworzy się funkcje w PHP.
Kod który przedstawiłeś jest co najmniej bez sensu. http://www.webtips.pl/topic/33729-php-wiel...a-strona-w-php/ |
|
|
|
|
|
|
|
A co masz tam takiego bez sensu? Staram się zrozumieć twoją uwagę ale nie potrafię? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przeczytałeś linki które podałem? Np. GET może być wszystkim?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra, nadal nie czaję, to że powyższy kod jest bez sensu to nie znaczy ze tak go mam napisanego. To raz, dwa nie chodziło w tym temacie o to jak się pisze funkcje (kod był przykladem, funkcja i tak nie działała prawidłowo bo nie miał prawa i wiem o tym) tylko jak przekazać zmienne miedzy funkcjami bo własnie to nie działało. I dzieki uprzejmośći "puchatka" trafiłem na rozwiązanie mojego problemu. I o czym tu dalej dyskutować?! OT i nic wiecej jak dlamnie.
SOLVED!!! Do zamknięcia. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 01:58 |