![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
potrzebuję pomocy osób bardziej obeznanych w kwestii JS. Korzystam ze skryptu o nazwie Supersized - Fullscreen Slideshow jQuery Plugin, cały skrypt do pobrania jest tutaj,a a demo tutaj. Ogólnie wszystko wygląda tak: (Wzorując się demo, które podesłałem wyżej) Aktualny efekt jest taki: w tle pod tekstem przesuwają się obrazy o stałej szerokości... Do zobrazowania taki kod: po kliknięciu "następny" pojawia się inny obraz. A ja chcę do tego dodać: aby obrazy przesuwały się wraz z kilkoma tekstami. Dajmy na to, niech to będzie DIV abym mógł sobie jakość to wystylizować za pomocą CSS Do zobrazowania taki kod: po kliknięciu "następny" pojawia się inny obraz z nowym id="text-obraz"... Jak takie coś zrobić ? Bardzo zależy mi na czasie, klient się niecierpliwi, a nie mam tyle czasu aby przestudiować ten język od podstaw... (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png) Pozdrawiam, Patryk Szram Ten post edytował SpiJay 15.10.2012, 17:34:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej zrzuciłem skrypt demo i dodałem dodatkową linie
patrz szczególnie linia 53:
$('.slide-n').append('treść dla elementu n') Musisz wiedzieć ile masz slajdów, wtedy będzie możliwe dostawienie treści - jest div o klasie "element_dodatkowy". Ma styl inline ale możesz sobie go przenieść do pliku .css, pozostaw tylko bez zmian atrybuty z-index i position, muszą zostać też top i left. Jest to jedyne szybkie rozwiązanie. Tutaj całość w komplecie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc.
Ratujesz mi skórę, dzięki (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Kurcze, za szybko powiedziałem hop... Wyświetlają mi się tylko 2 slide'y.. Każdy kolejny już się nie wyświetla (czarne tło), coś jest nie tak? :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaram się w ciągu godziny dać odpowiedź
Teraz działa Ten post edytował lukasz1985 15.10.2012, 20:06:35 |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, teraz prawie jest ok.
Tylko jeszcze fajnie by było gdyby się zapętlało, bo obecnie slajdy lecą dalej. Mam 6 i po ostatnim znowu jest czarny ekran. Jakiś pomysł ? + pomógł Na czarnym pasku na dole służącym do nawigacji, nie pokazują się kolejne liczby względem obrazów... (IMG:http://spijay.com/demo/a.png) Jakieś rady ? |
|
|
![]()
|
|
Ten kod powinien poprawić błąd. Powinien się znajdować od linii 54.
|
|
|
![]()
|
|
lukaszu, chciałbym abyś coś zobaczył...
Efekt jest tutaj: http://iam4u-server.home.pl/antybank-demo/ Zwróć uwagę na teksty, a dokładniej cień pod nimi, w momencie gdy cofasz slajda, lub w momencie gdy dochodzi do ich zapętlania (zaraz po ostatnim slajdzie), tekst nachodzi na siebie ponownie (widać to po większym natężeniu cienia pod napisame [-> Mozilla]). Z tego co zdążyłem wywnioskować z kodu, to dodaje się DIV w momencie ukazania się slajdu, ale wydaje mi się, że w momencie ukazywania następnego slajda, poprzednie teksty w divach nie są usuwane. Mylę się ? Dasz jakąś radę na to ? Pozdrawiam, Patryk Ten post edytował SpiJay 17.10.2012, 18:56:21 |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście. Chodzi o to, że przy każdym przejściu tworzony jest dodatkowy element.
Wstaw:
i
według wzorca:
powinno działać. Jeśli IE będzie miał z tym problemy to na samej górze skryptu wstaw kod:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:21 |