![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
posiadam taką formatkę: SELECT sum(inwent.kwota) FROM analizy.kredyty inner join analizy.inwent on kredyty.uwaga=inwent.uwaga WHERE kredyty.modulo=inwent.modulo and kredyty.uwaga=inwent.uwaga and inwent.konto like '810%' and detal=1 and kat in ('N','O') and kwota>0 AND status=4 ; chciałbym aby wynik który z niej wychodzi można było umieścić w dowolnym miejscu na stronie www która jest na komputerze sieciowym i strona html jest tylko do wewnętrznego użytku prosze o pomoc:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć zapytanie do jakiegoś pliku -> "zainkluduj" w index.php i wyświetlaj wynik gdzie chcesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+ słowo klucz: PDO.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php
xx.php (podmień mysql_* na PDO)
strona-1.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz plik PHP:
tak przygotowany plik możesz dołączyć w dowolnym miejscu w innym pliku php:
co spowoduje wyświetlenie zawartości tego pierwszego w miejscu w którym go zaincludowałeś. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
index.php
xx.php (podmień mysql_* na PDO)
strona-1.php ale tą formatkę gdzie mam wstawić ? SELECT sum(inwent.kwota) FROM analizy.kredyty inner join analizy.inwent on kredyty.uwaga=inwent.uwaga WHERE kredyty.modulo=inwent.modulo and kredyty.uwaga=inwent.uwaga and inwent.konto like '810%' and detal=1 and kat in ('N','O') and kwota>0 AND status=4 Tworzysz plik PHP:
tak przygotowany plik możesz dołączyć w dowolnym miejscu w innym pliku php:
co spowoduje wyświetlenie zawartości tego pierwszego w miejscu w którym go zaincludowałeś. coś mi nie łaczy z bazą, hmm baze mam na innym kompie w sieci lokalnej ktory ma krasnala 192.168.1.11 root krasnal takie mam tylko dane takie tez wpisuje w MYSQL QUERY BROWSER aby sie połączyć z tym kompem lokalnym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak robisz? Nie wiedziałem, ze ktoś jeszcze używa krasnala, przecież to nie rozwijany projekt. PHP w wersji chyba 4.x.x? A już jest 5.4.7. PS. jeśli na kompie na którym działasz też masz krasnala, to wiedz, że mysqli jest dopiero od PHP 4.1 a PDO od 5.1. Ten post edytował b4rt3kk 15.10.2012, 10:58:37 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
ogolnie to krasnal jest tylko po to zeby inni mogli widziec to co robie na kompie.
jesli zrobilem plik gdzie bede pokazywał wynik z formatki nazwałem sobei go: przychody.php to wrzucam w tresc
poprzedni plik z formatka to: kwartal_kred.php i pokaze mi sie wynik ? i jeszcze pytan jak dzialam na tym kompie gdzie jest krasnal top i tak podaje lokalizacje localhost do bazy zgadza sie ? nie musze pisac calego adresu ? |
|
|
![]()
|
|
ogolnie to krasnal jest tylko po to zeby inni mogli widziec to co robie na kompie. jesli zrobilem plik gdzie bede pokazywał wynik z formatki nazwałem sobei go: przychody.php to wrzucam w tresc
poprzedni plik z formatka to: kwartal_kred.php i pokaze mi sie wynik ? i jeszcze pytan jak dzialam na tym kompie gdzie jest krasnal top i tak podaje lokalizacje localhost do bazy zgadza sie ? nie musze pisac calego adresu ? 3x Tak. ![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
3x Tak. ![]() jednak zrobilem troche inaczej ale nie wyswietla mi wyniku czy gdzies jest literowka ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Istotnie, namieszałeś:
Ten post edytował b4rt3kk 15.10.2012, 13:03:25 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
tak namieszałem ale jakoś wybrnąłem:)
teraz pokazuje mi dwa wyniki 35 541,66510 165,52 ale chce żeby zamiast 1 linii było to jakoś lepiej opisane: np. 1 linia: ROR: 35 541,66 2 linia: KRED: 510 165,52 3 linia pusta 4 linia Suma: linii 1 i 2 |
|
|
![]()
|
|
Co to za funkcja out?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
hehe, miałem bardzo podobny plik na dysku i analogicznie przerobiłem:)
![]() Bez urazy ale nie znasz nawet zasad wyświetlania stringów... lepiej weź się za naukę podstaw bo daleko tak nie zajedziesz :| ps. włącz sobie wyświetlanie błędów np. witam raz jeszcze, możesz polecić jakiś dobry zrozumiały kurs? lekcje online, itp ? ewentualnie jakieś szkolenia itp ? |
|
|
![]()
|
|
A z jakiego zakresu? Bo kursów PHP jest wiele, jedne lepsze inne gorsze, jedne o tym drugie o innym, zależy co kto potrzebuje. osobiście polecam książkę Luka Wellinga i Laury Thomson - PHP i MySQL Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:01 |