![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z php w moim Wordpressie, w związku z powyższym pozwoliłem sobie zadać pytanie. Chodzi o ucinanie wpisów na stronie głównej. Automatycznie dzieje się to poprzez [...] i następuje po 55 słowach. Na ukazywanie się wpisu na stronie głównej nie ma w ogóle znaczenia opcja More w edycji danego posta. Wpis w php wygląda następująco:
W czym jest problem? Mianowicie po wejściu w dany temat (post) zostaje ucięty akapit, w którym jest [...]. Moja strona na której można sprawdzić o co chodzi jest dostępna tutaj (wystarczy wejść w pierwszy lepszy post oprócz pierwszy, który jest testowy i zbyt krótki). Oczywiście mogę powiększyć liczbę w tym wersie
do na 30 000 słów, niemniej wtedy nie wiem dlaczego dublują mi się posty, tzn. po wejściu w dany post jest on widoczny zdublowany, ale w edycji post nie widać podwójnego posta tylko pojedynczy (czyli niby dobrze). Sprawdzić to można w temacie tym temacie na mojej stronie. Pierwszy akapit jest zdublowany, ale ja tej pierwszej wersji w edycji nie widzę i nie mogę nic zmienić. Co powinienem w kodzie zmienić, aby nie ucinało mi tekstu w taki sposób, że znika reszta akapitu w temacie. Wolałbym, aby ucinało mi widok w głownym w takim miejscu w jakim ja chce - czyli po użyciu funkcji "More" w edycji tematu. Za pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usuń to add_filter('get_the_excerpt', 'improved_trim_excerpt'); i powinno śmiagać
Ten post edytował memory 14.10.2012, 18:10:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wycięciu powyższego wersu brak w ogóle na stronie fragmentów wpisów . Widoczne są tylko tematy posta i "Czytaj dalej...". Tak więc to nie to.
Wolałbym - jeśli jest taka możliwość - aby na stronie były wyświetlane fragmentu konkretnego wpisu, które to ja będę tworzył poprzez użycie taga "more". Ten post edytował Forrest 14.10.2012, 19:19:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki usuń
jak nie zadziała to spróbuj dodać
Ten post edytował memory 14.10.2012, 19:22:44 |
|
|
![]()
|
|
Problem udało mi się rozwiązać z poziomu szablonu. Przepraszam za zawracanie gitary. Już mówię jak.
Korzystam z szablonu Platform. W ustawieniach w PageLineSetting->Blog Ang Posts->Post Excerpt or Summary Handling odznaczamy Single Post Pages, ale zaznaczamy Posts/Blog Page. Teraz już nie ma powtarzania, ale cały czas ucina tekst. W związku z powyższym w wersie podanym w pierwszym poście zamiast 55 zrobiłem 30000. Niestety każdy wpis, który mam na blogu muszę poprawiam ręcznie poprzez dodanie More tam gdzie chce, ale jest ok ![]() Może komuś się przyda rozwiązanie. Chyba ten temat mogłem zamieścić tutaj - Forum: Systemy portalowe i CMS y prawda ? Pozostaje mały problem - dlaczego nie ma możliwości pojawienia się edycji tekstu w tych "fragmentach" z widoku strony głównej (brak pogrubień, podkreśleń, kursywy). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:45 |