![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chce zrobić wyświetlanie rekordów mysql w stronach zrobiłem że jak jest w moim przypadku /wydarzenia to wyświetla się pierwsze 5 rekordów a gdy wpisze /wydarzenia/Strona_2 to wyświetla się 5 następnych tylko jak wyświetlić ile stron będzie po 5 rekordów i wyświetlić <a href="/wydarzenia">Strona 1 </a> <a href="/wydarzenia/Strona_2"> Strona 2 </a> itd. powiedzmy mam 18 rekordów to będą 4 strony a jak będzie 21 to 5 jak zrobić żeby się to zmieniało wraz w nowymi rekordami na stronie. jak osiągnąć taki cel ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby wiedzieć ile stron będzie, dzielisz całkowitą ilość rzeczy przez limit na jedną stronę i zaokrąglasz w górę.
A potem wystarczy że zrobisz pętlę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobione mam $limit_str = ceil($limit_wdst/5); jak teraz zrobić pętle żeby pierwszy link miał wartość <a href="/wydarzenia"> Strona 1 </a> a kolejne już <a href="/wydarzenia/Strona_2"> Strona 2 </a> <a href="/wydarzenia/Strona_3"> Strona 3 </a> chodzi o dodanie do każdego kolejnego Strona_ + liczbę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla for. Jeśli nie może być /wydarzenia/Strona_1 to warunek musisz do pętli wsadzić.
|
|
|
![]()
|
|
właśnie jaki to ma być warunek bo nie potrafię tego zrobić
|
|
|
![]()
|
|
Pętla for odlicza liczby, warunek jeśli pierwsze wywołanie pętli to wstawiasz link bez strony, w przeciwnym wypadku ze stroną.
|
|
|
![]()
|
|
Wykonałem coś takiego może się komuś też przyda
Dzięki Greg0 za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 00:54 |