![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem z pytaniem bazy o puste dane w kolumnie
nie wiem co jest w tym zapytaniu że nie wykonuje update oczywiście pomijam połączenie z bazą i dane w zmiennych a może powinno być z null, ale to też nie działa WHERE kolumnaK=\"$string\" AND kolumnaN IS NULL"; co właściwie oznacza w mysql null czy to kod zero czy po prostu brak danych jak w csv pomiędzy średnikami ;; też to sprawdzałem
Ten post edytował rgrg2 14.10.2012, 12:20:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc może po prostu ten warunek [sql]kolumnaK=\"$string\"[sql] nie jest spełniony...
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to akurat jest nie możliwe bo mam podgląd echo na zmienne i zapytanie
właśnie zmieniłem zakres skanu no i rzeczywiście jest update na inne dane w kolumnaN czyli działa, ale co oznacza NULL w mysql 0 czy po prostu brak danych Ten post edytował rgrg2 14.10.2012, 12:34:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co oznacza NULL w mysql 0 czy po prostu brak danych To Cię akurat nie powinno obchodzić. Bazę o Nulle (nie o 0, tylko brak danych) pytasz:
i baza zwraca ci dane rekordy... Chyba że nie masz tam Nulla, to wtedy ci go nie zwraca... Ten post edytował mmmmmmm 14.10.2012, 14:48:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:10 |