![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, na swojej stronie mam tak jak gdyby Czat w którym piszę wiadomości (relację Formuły 1 - taki własny manager), postanowiłem w ostatnim czasie zrobić system powtórki (replay), cały system działa znakomicie gdy jest kilka wiadomości i są w niedużym odstępie, ale gdy np.: Relacja trwa ponad 30 minut to skrypt przerywa po 30s (taki limit na wykonywanie skryptu) - próbowałem wstawić set_time_limit(3600); ale i tak to nic nie pomagało..
Nie jest to zwykły skrypt który odczytuję zapisane wiadomości i je wyświetla, ale on wyświetla te wiadomości z takim (lub prawie) samym odstępie w jakim zostały wysłane wiec np.: jeśli między 1 a 2 wiadomością było 10s to jest uruchamiana funkcja sleep(10); gdyby te wiadomości był od razu dodawane to problemu by takiego nie było bo w czasie 30 minut jest średnio 50-100 wiadomości. W jaki sposób mogę powtórzyć taką relację gdy nie działa set_time_limit i nie mam dostępu do php.ini ?.. Myślałem nad takim sposobem, aby to zrobić w Ajax i co ~25s (jeśli 30s trwa sesja to te 5s takiego zapasu będzie) tak jak gdyby odświeżać stronę i kolejne wiadomości wysyłać, ale nie wiem jak coś takiego wykonać.. Przedstawiam Państwu kod jaki dotychczas zrobiłem..
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc w moim problemie ![]() Ten post edytował Giluś 13.10.2012, 14:01:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej wyświetlanie danych przekazać do JS? Tzn. pobrać całą relację z bazy i przekazać ją jako obiekt JSON do JavaScript a on już zajmie się obróbką i wyświetlaniem danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, ale jak to później przetworzyć, aby dany wynik był w danym odstępie ?.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:08 |