![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie jestem z wykształcenia informatykiem Piszę sobie hobbystycznie w php. Ostatnio usłyszałem opinię ze dużych serwisów typu twitter nie opłaca sie zakładac w polsce jezeli chodzi o serwery poniewaz są niewydajne. Czy ten mit to prawda czy fikcja?? Wiem ze home.pl ma serwery dedykowane dla duzych aplikacji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprzęt używany w serwerowanich jest dostępny taki sam jak na zachodzie, o jego wydajności decyduje tylko kwestia użytych komponentów. Wiele z polskich firm wykorzystuje centra obliczeniowe krajowe jak również zagraniczne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 13.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie korzystam z Windows Azure /west/north europe/ i jestem zadowolony - Możesz przetestować trzy miesiące bez opłat. Jest również Amazon, i HP Cloud czy Rackspace. Wszystkie mają do zaoferowania tyle wydajności za ile jesteś w stanie zapłacić. Niedługo rusza komercyjna wersja Oktawave - polskiej chmury obliczeniowej. Podczas kilku miesięcy testów spisywała się najlepiej z w.wymienionych.
Ten post edytował amoooc 13.10.2012, 12:36:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:26 |