![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
czy mógłby mnie ktoś naprowadzić jak można zrobić preloader dla tworzonego archiwum plików z serwera FTP (.tar.gz). Nie musi to być preloader w jQuery, wystarczy zwykłe PHP. Chodzi mi o wyświetlenie wartości procentowej tworzonego archiwum. --- Po przemyśleniu myślę, że trzeba byłoby uruchomić takie zadanie "w tle" (jeżeli jest to w ogóle możliwe, jeżeli tak to chyba przez cron'a) albo stworzenie skryptu w połączeniu z JS'em. A Wy co o tym myślicie ? Jakieś wskazówki czy sugestie ? Może ktoś z Was miał już kiedyś z tym do czynienia ![]() Liczę na wszelką pomoc gdyż dumam nad tym i wydumać nie mogę ![]() EDIT: Po kolejnym przemyśleniu stwierdziłem, że rozwiązanie cron'owe jest najwłaściwsze i planuję napisać skrypt php, który będzie wykonywany cronem cyklicznie np. co kilka godzin albo będzie wykonywany po przejściu na pewną ze stron na której ma zostać wyświetlony wynik i będzie on aktualizował rekordy w bazie mysql które w kolumnie oznaczonej jako "status" nie będzie wartości "100". Aktualizację chciałbym przeprowadzić na zasadzie zawartości plików w archiwum co miałoby być porównane z zawartością plików które miały zostać spakowane do archiwum. Co Wy o tym myślicie ? Jest to według Was realne i dobre rozwiązanie ? Czy jest w ogóle możliwość policzenia ilości plików w archiwum ? PODSUMOWUJĄC: 1) Jak dodać/usunąć cronjob'a (plik PHP) z poziomu PHP ? Plik będzie zawierał skrypt tworzący archiwum plików na serwerze. 2) Jak za pomocą PHP odczytać ilość plików w archiwum (.tar.gz lub ew. .zip) ? Z poważaniem, Kamil Dunaj Ten post edytował peja1990 13.10.2012, 01:08:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:56 |