![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam otóż stworzyłem taki testowy styl, który działa. Teraz chciałbym aby po najechaniu na odnośnik ( na razie sam kod ):
Zmienił się jego kolor na inny. Wiem, że muszę pomiędzy tagi "style" dać:
teraz nie wiem czy w miejsce klasa wpisać "test" czy coś innego. Dopiero uczę się php/css i dopiero czytam o selektorach. Pozdrawiam! -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 10 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
p.test:hover
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już po części działa, a teraz jakbym chciał dodać do tego odnośnika link to w taki sposób:?
Niestety te selektory "a" ( nie wiem jak to się nazywa fachowo " kolorują i podkreślają mi tekst jak hiperłącze w word ![]() -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
selektor "a" też zadziała, ale musisz zmienić mu podstawowe wartości w CSS. http://pl.html.net/tutorials/css/lesson6.php
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiście działa.
Pozdrawiam -------------------- C/C++/C#/JAVA/SQL ( funkcje, procedury, pakiety ).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:02 |