![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem z popupami... Otóż - Piszę program oparty na funkcjach, jego częścią jest tabela, z której otwiera się popup z formularzem... I tu właśnie "widzę ciemność"... Otóż nie wiem jak zmusić php-a by:
1. Wysłał dane z okienka do okna wywołującego (target='_parent' ani '_top' nie działa), do funkcji zapisującej 2. Odświeżył okno wywołujące zamykając popupa. Aby nie być gołosłownym: 1. Jest tabelka wypisująca zapytanie. Powiedzmy...: index2.php
No i drugi pliczek obsługujący:
Otóż za żadne skarby nie mogę przekazać zmiennych $uid i $uscore z popupa do index.php gdzie te dane ma zapisać. Wprawdzie mogę to zrobić bez popupa ale klient się uparł i tyle. Macie może jakieś pomysły. Wiedza Forumowych GURU mile widziana.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij najpierw od tego
zamień na
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to byk w tekście. Otóż jeśli nie dam przekazania do okna rodzica to zmienne pokazują mi się w popupie dobrze. Problem mam z przekazaniem do okna rodzica (wywołującego). Coś w stylu target='_parent'.
Aby było jaśniej. 1.Okno popup mi się otwiera. 2. Okno popup wyświetla formularz. 3. Dane z popupa nie lecą do okna rodzica - i tu jest kicha. Jak z formularza przesłać do okna otwierającego popup ![]() Za wszelkie sugestie z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z twojego kodu wynika, że dane pobierasz z bazy i tam je zapisujesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie - ale nie mogę zapisać, bo dane nie lecą do pliczku index.php gdzie mam opcję zapisu... Normalnie cycki opadają z tymi popupami...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak dobrze rozumiem drugi pliczek jest indexem więc tam ma być action='index.php?id=zapisz_dane itd..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może prościej, bez baz i wielu plików. Jak zrobić by dane z tego popupa trafiły na stronę otwierającą?
Oto przykład. Uruchamianie: index.php?id=link
Ten post edytował marck 12.10.2012, 21:22:59 |
|
|
![]()
|
|
Przesyłam wzór jak i co .
Wrzuć na serwer i zobacz jak to działa a potem dostosuj do swoich potrzeb Radziłbym skorzystać z jQuery tu link http://jqueryui.com/dialog/#modal-form index.php
index2.php
Ten post edytował ber32 13.10.2012, 12:32:25 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:37 |