![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Krótkie pytanie:
Jak stworzyć program który by przypominał obsługę jak początek instalacji windowsa xp (np: potwierdzenie licencji, format dysku itd itd) ? Mam na mysli ten taki "blue-screen" ? Podobno to się w DOS pisze, ale co i jak dokładnie to nie jestem pewien i za bardzo nie umiem znaleźć odpowiedzi w internecie, choć nie przeczę że takowa nie istnieje ![]() Proszę o odpowiedź. :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale konkretnie to o co Ci chodzi? Jaki to ma być program?
- uruchamiany zaraz po starcie komputera? (cd, usb, hdd)? - instalator pod jaki system? Ogólnie to w każdym języku programowania coś takiego napiszesz, C, C++ i wiele innych pod konkretne platformy. Tryb pełnego ekranu. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wnioskuje że koledze chodzi o tryb tekstowy a dokładnie o semigraficzny sam ostanio pytałem o to:
Temat: Turbo Pascal Tworzenie programow w trybie semigraficznym można dopisać do tego bibliotekę ncurses pod c++ : http://pl.wikipedia.org/wiki/Ncurses |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O fajnie
![]() Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:11 |