![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Napisałem taki kod
Dostaję błąd Select query cannot join with another table Nie używam żadnego joina
Taki kod działa Wiem ze moge usutawic ->setIntegrityCheck(false), ale nie wiem dlaczego mi ten blad wyskakuje Ten post edytował mimol 10.10.2012, 20:44:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz na ten przykład: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/z....advanced.usage
Aby przekazać klauzulę FROM do obiektu select, musisz zrobić tak jak w przykładzie. Być może jest to związane z tym, że model już obsluguje wybraną tabelę ale tu by się dla pewności musiał wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany z wznętrznościami Zenda. U Ciebie to by wyglądało prawdopodobnie tak:
Ten post edytował amii 12.10.2012, 09:26:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób:
$select = $User->select()->setIntegrityCheck(false). @mimol Sorry nie zauważyłem że już to napisałeś. To nie jest żaden błąd. Tu chodzi bardziej o integrację danych z bazą danych. Bo np: jak tworzysz nowego Row`a i chcesz wrzucić dane do bazy i masz jakieś dane do innej ta beli to Zend_Db_Row nie wie do jakiej tabeli to ma wrzucić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest żaden błąd. Tu chodzi bardziej o integrację danych z bazą danych. Bo np: jak tworzysz nowego Row`a i chcesz wrzucić dane do bazy i masz jakieś dane do innej ta beli to Zend_Db_Row nie wie do jakiej tabeli to ma wrzucić. A jesteś wstanie pokazać przykład takiego obiektu, który wie, że operuje na więcej niż jednej tabeli i żeby nie stosować integrityCheck(false)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałem o tym temacie,
Najłatwiej było napisać Nigdzie w manualu tego nie znalazłem, ale sam na to wpadłem i zadziałało. Chociaż wydaje mi się, że w starszych wersjach ZF nie można było używać takiej konstrukcji Przykład @amii też pięknie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może masz błąd w nazwie tabeli 'user'
Wielka litera? Co masz w klasie Application_Model_DbTable_User() jako $_name ? A może niezamknięty nawias? Ten post edytował Janusz1200 22.10.2012, 22:03:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:19 |