![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
Plik users.ini:
Wyrzuca mi błędy: Notice: Undefined offset: 1 in C:\xampp\htdocs\sklep\config2.php on line 795 Notice: Undefined offset: 3 in C:\xampp\htdocs\sklep\config2.php on line 796 Notice: Undefined offset: 5 in C:\xampp\htdocs\sklep\config2.php on line 797 Notice: Undefined offset: 7 in C:\xampp\htdocs\sklep\config2.php on line 798 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki kod jest w tych liniach które XAMPP pokazuje jako winne?
zacznij od 'users.ini' Nie jestem też pewien czy file() zwróci tablicę... Jeśli już nie możesz użyć bazy danych to obczaj YAML (dla php jest bibilioteka Spyc) Ten post edytował CTRL 10.10.2012, 18:50:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tablicy $t nie ma indeksów 1, 3, 5, i 7, do których odwołujesz się w liniach 795, 796, 797 i 798 w pliku sklep/config2.php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jakim cudem przypisuje do zmiennych $nick, $haslo itd. dane?
795 linia to 6 tego kodu i odpowiednio następne... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może niektórym przypisuje, a niektórym nie, upewnij się czy aby na pewno każdy obrót pętli zwraca zamierzone wartości.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym nie lepiej zamiast preg_replace zrobić coś takiego?:
IMO szybciej i czytelniej (nie trzeba indeksować co druga wartość). Poza tym w tym przypadku jeśli już upierasz sie przy replace, to użyj str_replace. Nie potrzebujesz używać wolniejszego preg_replace aby podmienić cudzysłowy na inny string. Jeśli natomiast masz nieokreśloną odległość między słowami, to imo wygodniej użyć preg_split zamiast replace i explode. Dodatkowo jak chcesz mieć pewność, że nie będzie błędów offsetu możesz skorzystać z funkcji next i current albo najzwyczajniej sprawdzać czy $t[x] nie jest puste. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:33 |