![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, potrzebuję pomocy z skryptem, z góry mówię że na tym się nie znam :/ Zajmuję się grafiką.
Chodzi o ten skrypt: Kod <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() {$('.viewport').mouseenter(function(e) { $(this).children('a').children('img').animate({ height: '183', left: '0', top: '0', width: '270'}, 300); $(this).children('a').children('span').fadeIn(200); }).mouseleave(function(e) { $(this).children('a').children('img').animate({ height: '143', left: '0', top: '0', width: '230'}, 1); $(this).children('a').children('span').fadeOut(1); }); }); </script> Jest to takie przyciemnienie po najechaniu myszą, wyświetlenie opisu i zoom miniaturki pod (coś typu do miniaturek w portfolio). Mam jednak z tym mały problem. Chciałbym aby to przybliżało się centralnie do środka, a ten skrypt przybliża do lewego górnego rogu. Prosiłbym o edycję jeżeli można. Druga sprawa to poszukuję jak zrobić komunikat po kliknięciu wyślij w formularzu kontaktowym. Chodzi o to, że jak ktoś zastwierdzi to wyskoczy mu tak jakby nałożone info (jak reklamy się wyświetlają) gdzie będzie napisane: Wiadomość wysłana pomyślnie. Odpowiedź zostanie udzielona blablabla ![]() Z góry dzięki, pozdrawiam ![]()
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ktoś tu pomylił działy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaaaa
Ktoś mi tu pomoże? Ja idę płakać jak tak ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jesteś w stanie tebo wycentrować względem ekranu, bo masz pozycje absolutną obrazka względem pierwszego rodzica z atrybutem position.
Musisz sobie javascriptem zaczytać pozycję rodzica, zaczytać szerokość ekranu i dopiero wycentrować to dzięki tym danym i pozycjonować względem ekranu. Ale gotowca nikt nie będzie pisał. Coś w stylu:
Sprawdź czy Ci to zadziała bo pisałem z palca, jak nie to kombinuj BTW. e-siskin - zacznij się uczyć CSS + HTML + javascript (tutaj do tego korzystasz z jQuery - najpopularniejszego obecnie frameworka javascript) bo grafik bez podstaw javascript i znajomości CSS + HTML to tylko... yyy... grafik. Powinieneś współpracować z jakimś programistą, który pisze kod w JS i umieć w nim nanosić poprawki związane z CSS i HTML - takie są dzisiejsze realia ![]() Acha - proszę modka, aby przeniósł to do javascript Ten post edytował cudny 11.10.2012, 09:31:56 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:25 |