![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MYSQL client version 5.1.11
user: root Hostname; localhost VISTA oczywiście Problem poruszany nie raz. Czytałem wiele wątków ale nie pomaga, nie wiem co się dzieje. Tak jak w temacie mam problem z dodaniem do MYSQL napisów z polskimi znakami. kodowanie MYSQL: screen plik my.ini Tworzę przykładową bazę danych oraz tabelę w MYSQL: CODE CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `ewidencja` DEFAULT CHARACTER SET = 'utf8' DEFAULT COLLATE = 'utf8_polish_ci'; DROP TABLE IF EXISTS `tdane`; CREATE TABLE `tdane` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `imie_studenta` text CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci, `nazwisko_studenta` text CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci, `data_urodzenia` date NOT NULL, `ocena` int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = 'utf8' DEFAULT COLLATE = 'utf8_polish_ci'; Chcę wprowadzić dane: CODE INSERT INTO `tdane` (`id`,`imie_studenta`,`nazwisko_studenta`,`data_urodzenia`,`ocena`) VALUES (1,'żółąęść','Kowalski','1956-04-12',3); i wywala błąd: screen miał ktoś podobny problem? Naprawdę robiłem już wszystko nie wiem co począć :/ Proszę o pomoc. Ten post edytował Endure 10.10.2012, 14:46:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:26 |