![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam kilka pytań mianowicie: Funkcja mysql_list_fields na php.net jest napisane ze jest przestarzała i żeby używać alternatywnej, oraz że zawiera w sobie kwerendę: SHOW COLUMNS FROM sometable to czemu jak mam : $id_wsk=mysql_list_fields("pracownicy", "pracownik"); $id_wsk2=mysql_query("SHOW COLUMNS FROM PRACOWNIK"); powinno być to samo więc gdy próbuje while($x=mysql_fetch_array($id_wsk2,MYSQL_NUM)) print_r ($x[0]); to printuje mi kilka wierszy, a jak próbuje z list_fields to samo to nic sie nie wyswietla Mam również inną proźbę czy moglibyście podać, które funkcje są potrzebne i się przydają najbardziej, a których raczej nie używać, bo np są przestarzałe, oraz które funkcje z którymi łączyć bo troszkę gubię się juz z tym wszystkim ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całe rozszerzenie mysql_ nie jest już dłużej wspierane i powinno być zastąpione PDO albo mysqli.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:59 |