![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem następujący.
Pobieram z pliku adres za pomocą
Następnie próbuję porównać ten adres z adresem pobranym z formularza. Porównanie wygląda następująco:
Mimo takich samych wartości $adres i $mail zawsze dostaję zwrot false... Dlaczego? Czy istnieje jakaś funkcja porównująca stringi względem wartości? |
|
|
-Gość_asblaze- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moze to lamerskei rozwiazanie, ale ja w takich wypadkach najpierw każe wyświetlić zmienne z jakimś znacznikiem z przodu i z tyłu potem porównuje je wzrokowo...
ale ja tylko begginer fanatyk jestem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Porównałem wzrokowo, ale różnic nie ma... Nie rozumiem... A może to jakieś ukryte znaki? Sprawdziłem długość obu ciągów i różnią się o 1. Pobierany z pliku ciąg jest zawsze dłuższy od pobieranego z formularza... A wyglądają identycznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak troche nie na temat, ale nie trzeba tego ifa. Pozatym biale znaki mozna obciac fukcja trim" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual(). Jedna z przdatniejszych funkcji tez tez walsnie var_dump()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ktora od razu pokazuje tym zmiennej, zawartosc i jej dlugosc dlatego mozna sie szybciej pokapac co jest nie tak
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:56 |