![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak to zamienić żeby fraza returns (lub exchange in store itd) lub zdjęcie (reinsurance-1-1.jpg) zrobić jako link?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko powiedzieć na podstawie tego kodu co zamieściłeś. Na pewno nie w tej funkcji. Przedstaw kod klasy reinsuranceClass.
Ten post edytował b4rt3kk 9.10.2012, 14:39:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za framework? PrestaShop?
Tak czy inaczej musiałbyś jakoś tablicę $tab_texts przekazać z tego modelu do kontrolera (albo do widoku, w PrestoShop chyba templejta) i tam dopiero zintegrować w linku. W linii 5, 6, 7, 8 i 9 funkcji installFixtures(), w kluczu "tekst" podstawiany jest odpowiedni tekst z pliku języka, w kluczu "file_name" wiadomo co. Żeby to przerobić na link wystarczy na przykład:
ale skąd wziąć url? A może url jest przechowywany w "text"? Nie wiem. Może chociaż trochę takie naprowadzenie Ci pomoże. |
|
|
![]()
|
|
tak, to presta chodzi o to menu na samym dole wraz z ikonkami returns...itd
Chodzi o to żeby zamienić te jpgi na klikalne lub tekst obok nich.. http://dm-components.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaaa, miodzio. A co, taki leniwy jesteś, że nie chce Ci się samemu prześledzić cyklu życia zmiennych i dotrzeć do widoku? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
15MB kodu? Hmmm, z ciekawości zajrzę tam. |
|
|
![]()
|
|
do leniwych raczej się nie zaliczam - poprostu nie wiem jak to zrobić..
|
|
|
![]()
|
|
To będzie nieładny sposób, ale bez przeczytania ich poradnika dla deweloperów nic profesjonalnego nie wymyślę. Po upgradowaniu to zapewne zostanie nadpisane, albo i nie, nie wiem... Normalnie powinno się napisać jakieś rozszerzenie obecnej funkcjonalności.
Ten nagłówek stopki z dużymi ikonami, wyświetlany jest z templatki modules/blockreinsurance/blockreinsurance.tpl, linia 30:
Żeby przerobić statyczne obrazki i tekst wystarczy dołożyć tam tag A:
Jaki url do "href"? Na pewno trzeba go przekazać do zmiennej $infos, bo w niej jest tablica po której iteruje foreach. No i tutaj sprawa się komplikuje, bo wartości w tej zmiennej pobierane są z bazy (Blockreinsurance::getListContent()) (funkcja Blockreinsurance::installFixtures() od której zacząłeś ten temat używana jest chyba tylko podczas instalacji, do ustawienia domyślnych wartości w bazie). Żeby to porządnie zrobić trzeba by zacząć od rozszerzenia tabeli w bazie i kolejnych metod różnych klas operujących na tych danych. To zbyt zaawansowane jak dla mnie bo to moja pierwsza styczność z PrestaShop i nie mam pojęcia jak profesjonalnie zrobić takie rozszerzenie. Ale po macoszemu... Zmienne przekazywane są do templatki w Blockreinsurance::hookFooter(). Dwia wiersze z tej metody:
Pierwszy wiersz - pobranie listy elementów z bazy. Drugi - przekazanie do templatki. No to spróbujmy między tymi dwoma wierszami dodać do tablicy $infos url'e. Ale jak wygląda teraz tablica $infos? (gdyby mi się udało to zainstalować to dałbym var_dump, ale że się nie udało...) Tam w metodzie getListContent zwracany jest wynik funkcji executeS z klasy DbCore. Po przeanalizowaniu tego, co się dzieje ze zmienną $result_array zwracaną przez tą funkcję, widać, że zwracana tablica jest autonumerowaną listą kluczy (0, 1, 2, ...) zawierających tablicę nazw kolumn z wartościami. Nazwy kluczy w naszej $infos są w Blockreinsurance::getListContent() (SELECT r.`id_reinsurance`, r.`id_shop`, r.`file_name`, rl.`text`), czyli po świeżej instalacji, tablica infos powinna wyglądać dokładnie tak: Kod $infos = array( 0 = array( 'id_reinsurance' => 1, 'id_shop' => 1, 'file_name' => 'reinsurance-1-1.jpg', 'text' => 'Money back' ), 1 = array( 'id_reinsurance' => 2, 'id_shop' => 1, 'file_name' => 'reinsurance-2-1.jpg', 'text' => 'Exchange in-store' ), 2 = array( 'id_reinsurance' => 3, 'id_shop' => 1, 'file_name' => 'reinsurance-3-1.jpg', 'text' => 'Payment upon shipment' ), 3 = array( 'id_reinsurance' => 4, 'id_shop' => 1, 'file_name' => 'reinsurance-4-1.jpg', 'text' => 'Free Shipping' ), 4 = array( 'id_reinsurance' => 5, 'id_shop' => 1, 'file_name' => 'reinsurance-5-1.jpg', 'text' => '100% secured payment' ) ) No to dodajmy tam wpisy dotyczące url'i:
Teraz pozostało uaktualnić templatke, żeby url'e wpisywały się w atrybut "href":
Tak jak już chyba pisałem, to nieładna metoda - url'e są niekonfigurowalne, na stałe wpisane w kod źródłowy, metody rdzenia są zmodyfikowane "na chama" a nie rozszerzone... ale może wystarczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:36 |